|
 |
|
|
SEZONUN AÇILIŞ MAÇINDA ANKARASPOR'A PUAN BIRAKTI, FUTBOLU SORU İŞARETLERİ YARATTI
Aslan dersini aldı: 1-1
Başkent'te Petrous'un golüyle geriye düşen Galatasaray, Necati'nin kaçırdığı penaltı ile iyice sarsıldı. İliç beraberliği sağladı. Uzatmada Hakan da penaltıdan yararlanamadı. Cim-Bom, Şampiyonlar Ligi sınavı öncesinde ciddi uyarılar aldı
Derin yara açılabilirdi
MEHMET DEMİRKOL
Bilal ve Devran iki kanatta ortada, Adem Koçak ve Özer içeride, Hürriyet arkalarında. Bu orta sahanın vaat ettiği kadar sert, ama tek santrfor olan Jaba'yı besleyemeyecek kadar düşük pas kabiliyetli. Dün maçın kaderini belirleyen yer burası oldu.
Galatasaray ise genç Mehmet'i çapa olarak tek bırakmış. Hasan'ı sağa, Carrusca'yı sola çekmişti. Mehmet'in önündeyse İliç vardı. Doğal olarak Galatasaray'ın oyun otomatiği uzun toplara döndü. Rakip alan bırakmıyordu zira. Galatasaray'ın savunma yönünde zayıf kalan orta sahasına her duran topta açık veren savunma organizasyonu da eklenince, Ankara ekibi kalabalık çıkmaya niyetlenmediği oyunda pozisyon üstünlüğü sağladı. Eğer; 1- Hücumcu takım savunmacıdan daha az pozisyona giriyorsa, 2- Ve yerleşik savunmada yani duran toplarda sürekli açık veriyorsa sorun büyük demektir.
Ferhat-Carrusca uyumsuzluğu
Galatasaray için bu çok sıcak havada yaşanan bundan ibaret aslında. Ankara'nın klasının altında kalan Devran dışında bir sağ kanadı olsa Ferhat-Carrusca uyumsuzluğu daha derin biri yara açabilirdi. Kocaman'ın ekibi rakibi tıkıyor, ama istediği kontralara doğru düzgün çıkamıyordu. Burada sağlam duran Mehmet'in hakkını vermeli. Aykut Kocaman bu kontr etkinsizliğine 76'ya kadar müdahele etmedi. Bu dakikada orta saha kanatları değişti. Gerets ise devre arasında, soyunma odasına tartışarak giden Necati ve Hasan'ın yerine Arda ve Özgürcan'ı sahaya sürdü. Bu değişikliklerin oyuna bariz bir katkı yaptığını söylemek güç.
Ancak beklenmedik bir şey oldu ve şampiyon konuk, bir serbest vuruş için çıkan Ankara savunmasını hızlı çıkışla avladı. İşte bu Galatasaray'ı uyandırdı. Kalabalık çıkışlarını manalı kılan organizasyonu kurdular. Gol değilse de rakibi sıkan bir baskı ve penaltı buldular. Ama yetmedi.
Carrusca ve Aydın
Üç 2'den fazla adam geçen dripling, bir Hakan'ın çıkardığı etkili şut, bir ceza sahasına deri ve bilinçli atılmış gol pası, maruz kaldığı 4 faul ve bir gülümseten ıska... 2 gün önce ayakları titreyerek ilk antrenmanına çıkmış bir genç yabancı için hiç de kötü olmayan bir performanstı. Ona tüm diğer oyunculara bakıldığında kötü denemez. Ama başlangıçsa başlangıç. Birkaç saat önce PAF maçında ortalığı dağıtan Aydın'ın geçen seneki, yine Aykut Kocaman'a karşı harika başlangıcın pek gerisindeydi. Aydın burada yoktu, Carrusca ise biraz vardı.
| KARNESİ | | Şut | 1 | | İsabetli Şut | 1 | | İsabetli Pas | 15 | | İsabetsiz Pas | 14 | | Top Çalma | 0 | | Top Kaybetme | 4 | | Topla Buluşma | 42 | |
Türk hamamı
Bu ülkeyi -tabii bizim de katkı ve isteğimizle- Türk hamamı ya da Türk cehennemi olarak adlandırmayı severler ya hani. Eğer bu maçı izlemeye gelmiş bir Çek teknik adam varsa bunun gerçek olduğunu ikna olacaktır. 40 dereceye yakındı sıcaklık. Nefes almak zordu. Bir kış sporunu bir ülkedeki en sıcak ayda oynatmak, ancak o ülkenin İskandinavya'da olmasıyla mümkündür. Ama biz Avrupa'nın en güneydoğusundaki ülke olarak herkesten önce başlamayı başardık. Güzel planlama.
Polat'ın ilk isyanı
Galatasaray Başkan Yardımcısı protokol tribünündeki düzensizliğe tepki gösterdi, "Organizasyonu yapanın annesi, babası, çocuğu tribünde, bizim yöneticimiz yer bulamıyor. GSGM'ye şikayette bulunacağım" dedi
Ankara 19 Mayıs Stadı protokol tribünündeki karmaşa ve yer sıkıntısı Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ı isyan ettirdi. Polat, sarı - kırmızılı bazı yöneticilerin ayakta kalması nedeniyle sert açıklamalar yaptı.
Adnan Polat, "Şeref tribününe siyasilerin ve devlet büyüklerinin gelmesini saygıyla karşılıyorum, ancak buranın organizasyonunu yapan kişi; iki annesini, babasını, çocuğunu tribüne getirmiş. Buna karşılık konuk Galatasaraylı yönetici yer bulamıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürü'ne şikayette bulunacağım. Ben de tribündeki düzensizlik nedeniyle aşağıda oturdum" diye konuştu.
Başkan'dan garanti
Adnan Polat maç için ise "İki penaltı ve birçok gol pozisyonundan yararlanamadık. Bu nedenle puanları kaybettik. Eksiklerimizi gidermeliyiz. Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" yorumunu yaptı.
Başkan Özhan Canaydın ise ön libero transferi konusuna açıklık getirdi. Canaydın bir yabancı oyuncu transferi daha yapacaklarını belirterek, "Taraftarımızın da çok istediği Diarra (Lens) ve Vogel (Milan) gibi iki önemli isimle görüşme halindeyiz. Ancak bunların alternatiflerini de hazır tutuyoruz" ifadesini kullandı.
Galatasaray Başkanı maddi sorunları yavaş yavaş aştıklarını vurgulayarak, futbolcuların tüm alacaklarını ödediklerini kaydetti. Özhan Canaydın, "Bir tek şampiyonluk primleri kaldı. Onu da önümüzdeki hafta halledeceğiz ve futbolcular sadece maçlara motive olacak" dedi.
'Hakan'a yazık oldu'
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets sezonun açılış maçı sonrası kaçan galibiyet nedeniyle üzgün, sergilenen vasat futbol nedeniyle öfkeliydi.
Karşılaşmaya telaşlı başladıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "İlk yarıda istediğimiz futbolu sergileyemedik ve çok pas hatası yaptık. Erken yediğimiz gol de oyunumuzun bozulmasına neden oldu. İkinci yarıda biz de gol için yüklendik ve beraberliği bulduk. Hakan penaltı kaçırmasına rağmen yaptığı asistle puan kazanmamızı sağladı. Hakan çok iyi oynadı ve penaltıyı da atsa gecenin kralı olacaktı, ama yazık oldu. Bir maçta iki penaltının birden kaçması şanssızlık. Neticede böyle bir oyundan memnun olmam mümkün değil" dedi. Gerets, yeni transfer Carrusca'nın devamlı oynayarak takıma adapte olacağını sözlerine ekledi.
Kocaman: Daha iyi olacağız
Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise "Öne geçtikten sonra maçı koparacak fırsatlar da yakaladık, ancak 2-0'ı bulamadık. İkinci yarıda rakip baskısını artırdı ve golü buldu. Biz yeni bir takımız. İlerleyen haftalada daha iyi olacağımıza inanıyorum" dedi.
İyi başladı
Başkent'teki mücadelede yaşanan olumlu gelişmeler yeni sezona da ışık tuttu. Tribünleri dolduran taraftarlar küfürlü tezahürat yapmadı ve pankart asmadı. Ayrıca Türk Futbolu'nun ağabeyi Hakan Şükür, Ankarasporlu Özer sakatlanınca, gole gidebilecek bir pozisyonda topu dışarı atarak kendine yakışanı yapıp, örnek oldu.
MAÇIN ADAMI
Kaleci zengini Ankaraspor
Dünya Kupaları tarihinde kupaya katılmayan bir ülkeden bir takımın 2 kalecisinin de kupaya katılmasının bir örneği var mı acaba? Ankaraspor, Jevriç ve Kingston'la bunu başardı. Kupa elemelerinde sadece 1 gol yiyen, ama kupada dağılan Jevriç'i yollayıp, Kingston'u tuttular. Ama dün o tribündeydi. Kalede devleşen ise geçen yıl devre arasında Kocaeli'nden gelen Hakan vardı. Maçın yıldızı da o oldu. Galatasaray'ın az, ama etkili akınlarına ve 2 de penaltıya 'dur' dedi. 2 kupa kalecisi geçen bir genç. Bir de bu ülkede kaleci yetişmez derler.
MAÇIN NOTLARI
Çok özel maç
Ankaraspor - Galatasaray karşılaşmasından önce Bedensel Engelliler Federasyonu'na bağlı çoğunluk kadrosu Güneydoğu gazilerinden oluşan Ampute Milli Futbol Takımı 19 Mayıs Stadı'nda gösteri maçı oynadı. Mücadelenin başlama vuruşunu A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim yaptı. Engelli futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratı yaptı.
Buzlar eridi
Galatasaray kaptanı Hakan Şükür, hakem Cüneyt Çakır ile maçtan önce bir araya geldi. Tecrübeli futbolcu, geçen sezonun 31. haftasında Fenerbahçe'ye 4-0 yenildikleri maçtan sonra Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın tepki gösterdiği Çakır'la tokalaşarak buzları eritti.
Tam kadro
Galatasaray Yönetimi, sezonun açılış maçını tam kadro izledi. Başkan Özhan Canaydın, Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Fatih Gökşen, Haldun Üstünel ve Tunca Hazinedaroğlu ile mali işlerden sorumlu yönetici Işın Çelebi, Ankara'da sarı - kırmızılı takımı yalnız bırakmadı.
Duble yaptı
Geçen sezonun 33. haftasında Beşiktaş'la İnönü Stadı'nda oynanan derbide penaltı atışında topu direğe nişanlayan Necati Ateş dün akşam da Ankaraspor kalecisi Hakan Arıkan'a takıldı. Yıldız futbolcu böylece ligde üst üste ikinci kez penaltı atışından yararlanamadı.
Dereli'nin jesti
Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Selçuk Dereli karşılaşmanın hakemleri Cüneyt Çakır ve yardımcılarına maçtan önce çiçek vererek başarılar diledi. Uygulamanın bu hafta oynanacak tüm karşılaşmalarda yapılacağı bildirildi.
MAÇIN DAKİKALARI
11 Wederson'un kullandığı kornerde arka direğin de arkasında Petrus yakın direğe kafayı vurdu. Mondragon içeri tokatladı.1-0
15 Necati, Hürriyet tarafından çekilip indirildi. Penaltı.
16 Necati topun başına geçti. Yerden zayıf plasesi kaleci Hakan'dan döndü. Tehlike derecesi: 9
18 Carrusca'nın şık derin pasında Hakan'ın şutunda Kaleci Hakan yine başarılıydı (Tehlike derecesi 8) dönen topu Necati çaprazdan şutladı. Hakan yine çıkardı (Tehlike derecesi 6)
20 Wederson'un serbest vuruşunda Jaba ön direkte bomboş kaldı. Şutu auta gitti (Tehlike derecesi 7)
35 Carrusca'nın ceza sahası dışından güzel şutunda Hakan harika uzanıp kornere çeldi (Tehlike derecesi 7)
52 Carrusca'nın deri ve yüksek ortasına Hakan Şükür ceza sahası içinde alttan bir kafa attı. Üstten aut. (Tehlike derecesi 7)
71 Sabri'nin 20 metreden attığı frikiki Hakan kornere attı. (Tehlike derecesi 7)
81 Sabri'nin derin pasını Hakan kafayla indirdi. İliç dalıp Hakan'ı plaseyle geçti: 1-1
90+ 1Kale ağzı karambolünde Hakan şutunu Ediz elle kesti. Penaltı.
90+ 2Hakan Şükür'ün vuruşunu kaleci Hakan harika çıkardı. (Tehlike derecesi 9)
AÇIK HAT
Bir maçta en kolay gol penaltıdan olur. Bu adamlar penaltıdan gol atamıyorlarsa, nasıl gol atacaklar. Avrupa bizim için hayal... Fahrettin Görür
Anadolu bu sezona damgasını vurucak. Gerek Aykut Kocaman gerek Ertuğrul Sağlam'dan umutluyum. Açıkçası bu sene Türk futbolundan umutluyum. Yasin Varodoğan
Ankaraspor'u tebrik ediyorum ve de ligimizin büyük takımların hakimiyetinden kurtulmasını diliyorum... Emre Kaya
Kardeşim son 4 senedir neredeyse aynı takım. Yensek de zevk almayacaktım.. Ne zaman görecek bu yönetim, takımın farklı bir kimliğe ihtiyacı olduğunu. Fatih Adıgüzel
GS bu gidişle Şampiyonlar Ligi'ne katılamaz.Transfer diye çoluk-çocuk getiriyorlar, daha deneyimli kaliteli adam istiyoruz. Maçları korkusuz ve zevk alarak seyretmek istiyorum. Mehmet Orak
Gerest, yönetimin aldığı Okan'ı kadroya dahi koymuyor. Israrla ön libero istiyor, ama yönetim bunu neden anlayamıyor sormak gerekli. Özgür Ateş
Şampiyon Aslan'dan eser yok. Eğer böyle devam ederse, Gerets de gider bence. Can Tuzla
Binlerce taraftar, bu Cihan'ın yaptığı hataları, yedirdiği golleri görüyor da, teknik adamlarımız neden görmezden geliyor, bir türlü anlamış değilim. Samet Ünal
Hakan ve Necati beni şoke etti. Keşke yenilseydik. Cim Bom yenilgiyi hak etti. Nadide Eşmakaya
Hasan, Necati, Ayhan, Cihan'ı hemen kovun ki, Galatasaraylılık ruhu geri gelsin. Neşteri sezon başında vurmakta yarar var. Ertan Bektaş
Bütün takımlar daha iyi futbolcular aldılar, ama Galatasaray'da ses yok. Carrusca'dan bir Ribery çıkması için dua etsinler, yoksa işleri zor. Eyüp Arıhan
Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bu kadro mu Avrupa'da başarı elde edecekmiş! Sinirim bozuk gülüyorum, güldükçe de sinirim bozuluyor. Cem Murat
Galatasaray'ı bıraktıgımız gibi gördük. Defanstan şişirme toplar, Hakan indirecek, birileri vuracak. Galatasaraylı olarak evimde sinirlerime hakim olmakta zorlandım. Ama yine de umutluyum. Mehmet Bostan
Gençleri kazanmak, ancak onları yanlarında güvenecekleri iyi, kaliteli ve tecrübeli, lider oyuncularla olur. Ve de Galatasaray Hasan, Cihan, Uğur, Sabri ve Ergün'süz bir takım olmalı. Hakan Turfan
Bu ligde yalnızca Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray'ın olmadığı Anadolu takımlarının da olduğunun bir göstergesidir. Lig böyle sonuçlu maçlar olduğu zaman heyecan verir. Doğan Taşarası
Takımımıza güveniyoruz. İlk hafta olur böyle şeyler. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Samed Öztürk
Anlaşılan Cim Bom'un büyük bir bölümü hâlâ tatilden dönmemiş. İlk yarı G.Saray zaten 8 kişi oynadı. Necati, H.Şaş, İliç sanki buhar olup uçmuşlardı. İkinci yarı takım düzene girdi ancak bu seferde beceriksiz davranışlar iki puanı yok etti. Tatildeki beyler lütfen geri dönün yoksa gençler canavar gibi bekliyorlar Neşet Tunçyüz
Bu maçın telafisi var, ama çarşamba günkü maçın yok! Tromso gibi olmasın. Necati bu sezon yok, Galatasaray 2 penaltı kaçırarak tarih yazdı.teşekkürler. Özgür Şenercan
Ligin bu ilk maçında hazır olmadıklarıiçin iki takımın da oyunuyla ilgili eleştiri yapmak için erken. Fakat Galatasaray'ın 2 penaltı kaçırması ve bu iki penaltıyı kalecinin kurtarması maçın kader anı. Bravo Hakan'a, milli takımımıza yeni bir kaleci yetişiyor. Tuncay Sönmez
|
|
|

|