
|
|
|
 |
|
|
KUYUMCUDA DÜELLO
İşyeri sahibinin oğlu 2 soyguncuya silahla karşılık verdi. 2 yıl önce de aynı kuyumcuda 2 kişi öldürülmüştü
ELVAN EZBER İstanbul
Küçükçekmece Altınşehir'de bir kuyumcuyu kurusıkı tabancayla soyma girişiminde bulunan iki kişiye işyeri sahibinin oğlu silahla karşılık verdi. Soyguncular kuyumcu tarafından ara sokakta yakalandı, işyerinde bulunan güvenlik kamerası da olayı saniye saniye kaydetti.
Kurusıkı tabancayla tehdit
Eski İstanbul Caddesi üzerindeki Altınpınar Kuyumcusu'na önceki gün saat 15.00 sıralarında gelen Veysel Demir (18) ve amcası Nurettin Demir (23), kurusıkı tabanca tehdidiyle altınları istedi. İşyerinin sahibi Mehmet Hasip Kırmızı'nın oğlu Melikşah Kırmızı da tezgâhın altındaki tabancayı alarak soygunculara ateş etti. Sağ kolundan yaralanan Veysel Demir ile Nurettin Demir kaçmaya başladı. Olay anında işyerinde bulunan baba Mehmet Hasip Kırmızı da soyguncuları ara sokakta bir otomobili gasp etmeye çalışırken yakaladı.
'İşsizlikten yaptık'
Tedavileri tamamlanan Veysel ve Nurettin Demir, ifadelerinde işsiz oldukları için soygun yaptıklarını söylediler. Baba Kırmızı da, "İki kişi gelmişti. Bir süre altın baktılar. Sonra da silahlarını çıkararak altınları istediler" dedi. Öte yandan aynı işyerinin 3 yıl önce de soyulmak istendiği ve Mehmet Hasip Kırmızı'nın kardeşinin iki soyguncuya silahla karşılık verdiği olayda iki soyguncunun yaşamını yitirdiği öğrenildi.
|
|
|

|
|