
|
|
|
 |
|
|
Zehir tacirlerini Petek yakaladı
Gümrük muhafaza ve polis ekipleri, limana giren araçları Petek adlı köpekle aradı.Eroin ele geçirildi
AHMET AKTAŞ Çeşme DHA
İzmir'in Çeşme İlçesi'nden İtalya'nın Brindisi limanına gidecek 'Captain Zaman' isimli feribotla yurt dışana çıkmak isteyen gurbetçinin minibüsünde 61 kilo eroin bulundu.
Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ve İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Narkotik Büro ekipleri, sabah 06.00 sıralarında limana giren araçları gümrük sahasında "Petek" isimli arama köpeği ile kontrole başladı. Camları bile siyah film kaplı minibüs ile gümrük sahasına giren ve yurt dışında işçi olarak çalışan C.D.'nin aracına "Petek" isimli köpek tepki verdi. Bunun üzerine Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekibi minibüste arama yaptı.
Gizli bölmede bulundu
Aracın üzerine sonradan sactan yapılmış bagajın yüksekliği ile iç derinliğinin aynı olmadığı tespit edildi. Bagaj içerisindeki eşyaları indiren görevliler, tabandaki sacın altında yer alan gizli bölümlerde 118 paketten oluşan toplam 61 kilogram eroin buldu. Minibisün sahibi C.D., gözaltına alındı. Ayrıca olayla ilgili olarak bir kişinin arandığı bildirildi.
|
|
|

|
|