|
 |
|
|
Trabzon sıfır çekti: 0-1
Bordo-mavili takım, Zenit'e giden Fatih Tekke'den yoksun çıktığı, Lazaroni yönetimindeki ilk lig maçında Kayserispor'a boyun eğdi. Karadeniz ekibinde yeni transfer Marcelinho bekleneni veremedi, ev sahibi takım Ragıp'ın harika golüyle sonuca gitti
Trabzonspor galibiyet parolasıyla gittiği Kayserispor deplasmanından eli boş dönüyor. Bordo - mavililer, Zenit'e giden Fatih Tekke'den yoksun çıktığı ilk maçta varlık gösteremedi, sahayı puansız terk etti.
Maçta ilk tehlikeli atak 6. dakikada Karadeniz ekibinden geldi. Gökdeniz'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Marcelinho plaseledi, Ivankov ayaklarıyla müdahale ederek gole izin vermedi. 20'de Gökhan ortaladı, Iglesias'ın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 27'de Kayserispor'un golü geldi. Iglesias'ın pasını alan Ragıp, 25 metreden sol ayağıyla nefis vurdu, topu ağlarla buluşturdu.
Ataklar sonuç vermedi
33'te Musa ceza sahasına doldurdu, müsait durumda arka direkte topla buluşan Marcelinho istediği vuruşu yapamadı. Bir dakika sonra Iglesias'ın pasıyla defansın arkasına sarkan Bülent Bölükbaşı, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu auta yolladı. 50'de Musa çaprazdan şutladı, meşin yuvarlak Ivankov'un kucağında kaldı. 60'da Mehmet Topuz'un vuruşunda top dışarı çıktı. 83'te Ömer Rıza hızla ceza alanına girdi, ancak Ivankov rakibinin ayağından topu çekip aldı ve maç Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
Geleceğe bakıyor
Kayserispor deplasmanından puansız ayrılan Trabzonspor'un Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni lige iyi bir başlangıç yapamadıklarını ancak daha iyi olacaklarını söyledi.
Brezilyalı teknik adam, "Ligin başlangıç maçıydı. İyi başladık, gol de atabilirdik. Marcelinho ilk dakikada çok iyi bir pozisyon yakaladı, ama kullanamadık. Gökhan çok hareketli bir futbolcu. Savunmamızı rahatsız etti. Ragıp çok güzel bir gol attı, moral olarak düştük. İkinci yarıda ise üretken olamadık. Başlangıçta üzüntü yaşadık, ama daha iyi olacağız" dedi.
Sarı - kırmızılıların teknik patronu Ertuğrul Sağlam ise lige iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade etti. Genç çalıştırıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "İki yıldır Trabzonspor ile yaptığımız ilk maçları kaybediyorduk. Bu yıl kazanan taraf biz olduk. Futbolcularım verdiğim taktikleri harfiyen uyguladılar. Lige galibiyetle başladığımız için mutluyuz. Rakibimiz iyi mücadele verdi. Şimdi, perşembe günü Tiran ile oynayacağımız maçı düşünmek zorundayız."
|
|
|

|