
|
|
|
 |
|
|
Şehit cenazeleri SHP'yi sarstı
Milletvekilleri Akalın ve Sayar SHP'den istifa etti. Milletvekilleri, partinin terör saldırılarına karşı tepki göstermediğini söyledi
ANKARA Milliyet
Sosyaldemokrat Halk Partisi'ni (SHP) terör örgütü PKK'ya karşı etkili bir tavır göstermediği gerekçesiyle eleştiren iki milletvekili, partiden istifa etti. İzmir milletvekili Hakkı Akalın ile Amasya Milletvekili Mustafa Sayar, her gün şehit cenazelerinin toprağa verildiği günlerde azgınlaşan terör saldırılarına karşı SHP'den üst düzeyde bir açıklama yapılmamasını eleştirdi.
Akalın ile Sayar dün istifa dilekçelerini Genel Başkan Murat Karayalçın'a gönderdi. Milletvekilleri şu görüşleri bildirdi:
"Devletimize karşı 22 yıldan beri sürdürülen, topraklarımızın önemli bir bölümünü ayırmayı amaçlayan kalkışmanın kan dökmeye, can almaya devam ettiği, Anadolu'da şehit cenazelerinin hemen her gün toprağa verildiği ortamda ulusa sesleniş bildirgesini kamuoyunun bilgisine sunduk. Görüşlerimize cevaben partinin benimsemediğimiz karşıt görüşlerinin tekrarlandığını üzülerek izledik." Milletvekilleri, SHP'nin 2004 seçiminde işbirliği yaptığı DEHAP'ın etkisini kastederek, "Partiye egemen olan ağırlıklı bir yapılanmanın söylemde ve tanımlamada gerekli bir değişime asla izin vermeyeceği açık bir şekilde belli olmuştur" dedi.
Karayalçın: Herkesin harcı değil
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da istifaları, "Farklı siyasi tercihlerin adeta tek tipleşmeye başladığı bu dönemde cumhuriyetçiliğin ve sosyal demokrasinin eş zamanlı savunulduğu SHP alanında siyaset yapmak herkesin harcı değildir. İdeolojik donanım, sabır, sağduyu ve kararlılık gerektirir" sözleriyle değerlendirdi.
TBMM'de sandalye dağılımı
AKP : 355
CHP : 154
ANAP : 21
DYP : 4
SHP : 2
HYP : 1
Bağımsız : 9
Boş : 4
|
|
|

|
|