
|
|
|
 |
|
|
Dünyanın en pahalı evleri
Forbes dergisi dünyanın en pahalı evleri listesini yayımladı. Erbilgin Yalısı ve Halis Toprak'ın Londra'daki malikanesi de listeye dördüncü ve beşinci sıradan girdi
Emlak piyasası geçtiğimiz yıl içinde Türkiye'de olduğu kadar dünyada da büyüme yaşadı. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin yeni zenginlerinin yurtdışında yatırım amaçlı lüks ev arayışına girmesi, malikanelerin fiyatlarını da artırdı. Beş yıl önce Rus zenginlerinin artırdığı fiyatları son zamanlarda Çinlilerin ve Brezilyalıların büyük taleplerinin yükselttiği belirtiliyor.
Forbes dergisi de geçtiğimiz günlerde şu anda satılık olan en pahalı evlerin listesini yayımladı. Listede en dikkat çeken ise bu evlerin ikisinin Türklere ait olmasıydı. Dünyanın en pahalı dördüncü evi İstanbul Yeniköy'deki Erbilgin Yalısı, beşinci evi ise Halis Toprak'ın Londra'daki Toprak Malikanesi.
Halis Toprak'ın "sarayı"
Halis Toprak'ın Londra'nın kuzeyindeki The Bishop's Avenue'da yer alan Toprak Mansion adlı malikanesi "neoklasik bir saray" olarak niteleniyor. 2 bin 600 metrekarelik malikanede; dört mutfak, Türk hamamı ve 40 kişilik yemek salonu da bulunuyor. Toprak'ın evi Glentree Estates aracılığıyla 92 milyon dolardan yeni sahibini bekliyor.
16 banyosu var
Suudi Arabistan'ın eski ABD Büyükelçisine ait The Starwood Ranch Aspen, Colorado'da yer alıyor (ABD). 15 yatak odalı, 16 banyolu çiftlik evinin fiyatı 135 milyon dolar.
İngiltere kraliçesine komşu
Windlesham, İngiltere'de yer alan Uptown Court (Sarayı) dünyanın en pahalı evi olarak biliniyor. 103 odalı malikanenin beş adet yüzme havuzu ve 50 kişilik sineması var. 24 ayar altın varaklı kütüphaneden ısıtmalı mermerden yapılmış holüne kadar malikanenin her yanından zenginlik fışkırıyor. Müstakbel sahiplerinin, squash ve tenis kortunun yanı sıra bowling alanı da bulunan Uptown Court'tan hiç çıkmadan yaşamaları mümkün. Yine de çıkmak isterlerse, hemen yanlarında bulunan Windsor Castle'da yaşayan İngiltere kraliçesini ziyaret edebilirler!
Hamptons International and Savills aracılığıyla satışa çıkarılan malikanenin fiyatı 139 milyon dolar.
Donald Trump'a ait
Palm Beach, Florida'da (ABD) bulunan Maison de L'amitie işadamı Donald Trump'a ait. Balo salonu, 30 metre uzunluğunda bir havuzu ve 145 metrelik plajı bulunan malikanenin fiyatı ise 125 milyon dolar.
Göletlerle çevrili
ABD, Bridgehampton'daki Three Ponds, ismini çevredeki göletlerden alıyor. 23 metrelik yüzme havuzu ve dokuz metre tavanlı odasıyla ünlü. Fiyatı 75 milyon dolar.
The Pierre otelinin çatı katı
New York'un en lüks otellerinden Pierre'in çatı katında yer alan tripleks ev, yazar Martin Zweig'e ait. Fiyatı 70 milyon dolar.
Yeniköy'deki Erbilgin Yalısı
Dünyanın en pahalı dördüncü evi, bir zamanlar Sultan II. Abdülhamid'in oğlu Şehzade Burhanettin Efendi'ye ait olan Erbilgin Yalısı. Yalı Yeniköy, Köybaşı'nda ve 2802 metrekarelik bir arazinin üzerine kurulmuş. Arazide bir müştemilat ve ayrı bir köşk daha bulunuyor. Ana yalı 700 metrekarelik taban üzerinde üç kattan oluşuyor. Toplamda 1994 metrekare kullanım alanına sahip yalının duvarlarında rokoko tarzı işlemeler var. 64 odası olan Erbilgin Yalısı'nın bir yüzme havuzu ve Türk hamamı da bulunuyor. Denize 60 metre rıhtımı olan yalı Luici Real Estate'ten 100 milyon dolardan satışa çıkarılmış. Luici'den Alp Şahin'in verdiği bilgiye göre Erbilgin Yalısı yabancılardan büyük ilgi görüyor.
Okyanus manzaralı
Portabello Estate Kaliforniya'da yer alıyor. Okyanus manzaralı ultramodern ev 2002'de inşa edilmiş. Fiyatı 75 milyon dolar.
|
|
|

|
|