10:0008 Ağustos 2006 / Salı 


21 yıl sonra ikiz bebekleri oldu

      İzmir'de 21 yıldır çocukları olmayan çiftin tüp bebek yöntemiyle ikizleri oldu.
      Edinilen bilgiye göre, 48 yaşındaki İlhami ve 38 yaşındaki Zahire Bulut çifti, 3 kez aşılama yöntemiyle anne ve baba olmayı denedi, ancak başarılı olamadılar.
      Çift, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cemal Posacı tarafından yapılan tedavi ile 21 yıl sonra ikiz bebek sahibi oldu. Karşıyaka ilçesi Yamanlar semtinde oturan aile bebeklerine Sefa ve Merve isimlerini verdi.
      Bebek sahibi olmak için yıllardan bu yana eşiyle tedavi gördüklerini belirten Zahire Bulut, 21 yıl aradan sonra bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bulut, ''Prof. Dr. Cemal Posacı bize çok yardımcı oldu. Onun sayesinde ikiz bebeklerime kavuştum. Önce doktoruma sonra da tüp bebek uygulamasında yeşil karta ödeme yapıldığı için hükümete teşekkür ederim. 21 yıl sonra çifte sevinç yaşıyorum. Bebeği olmayanlara tavsiyem hiçbir zaman ümitlerini yitirmesinler. Biz de çok üzülüyorduk ama şimdi ikiz çocuk sahibi olduk'' dedi.
     
     'ÜMİTLERİNİ KESMESİNLER'
      Prof. Dr. Posacı ise çiftin mutluluklarını paylaştıklarını söyledi.
      Bebek sahibi olamayan ailelerin ümitlerini hiçbir zaman kesmemeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Posacı, ''Aileler merkeze gidip tedavi yollarını mutlaka araştırmalılar. Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmemeliler'' dedi.
      Prof. Dr. Posacı, hastanelerinde SSK, Bağ-Kur ve yeşil kartlı hastalara hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.
     
Yorum yaz
Bu habere ilk yorumu yazan siz olun