Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 09 Ağustos 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil

Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İsrail trafiği yasakladı

Hizbullah'a ikmali önleme gerekçesiyle hareket eden İsrail, Litani Nehri'nin güneyinde hareket eden her türlü aracın vurulacağını açıkladı

DIŞ HABERLER SERVİSİ


İsrail, Hizbullah'a lojistik desteği engelleme gerekçesiyle Lübnan'da Litani Nehri'nin güneyi ile İsrail sınırı arasında kalan bölgede her türlü araç trafiğini yasakladı.
Lübnan'ın liman kenti Sur'u da kapsayan yasak, İsrail uçaklarından atılan bildiriler ve medya yoluyla duyuruldu. Bildiride, "Litani'nin güneyinde seyahat eden her tür araç bombalanacaktır" denildi. Yasağın yalnızca, İsrail'den önceden izin almış olan yardım konvoyları için geçerli olmadığı belirtildi. İsrail ordu sözcüsü, yasağın Hizbullah'a silah ve roket taşınmasını engelleme çabalarının bir parçası olduğunu bildirdi.
İsrail'in uyarısı üzerine, BM, Lübnan'ın güneyindeki yardım faaliyetlerini dondurdu. BM Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yapılan açıklamada, yardımların elverişsiz güvenlik koşulları nedeniyle tamamen askıya alındığı, bölgeye yardım ulaştırmak için İsrail'den güvenlik güvencesi almaya çalışılmayacağı belirtildi. Araç trafiğinin yasaklandığı kentlerden olan Sur'da görev yapan pek çok gazeteci de araçlarını kullanmama kararı aldı. Haberciler konakladıkları otel, ev ya da BM çatısı altındaki yerleşimlerden yayın yapmaya başladı.

Olağanüstü koşullar
İsrail'in bu kararı, sivillerin bölgeyi terk etmesini güçleştirecek. Bölgede mahsur kalan siviller için ise hayat koşulları son derece zorlaşacak. Gıda ikmali aksayacağı için açlıkla yüz yüze gelecek olan sivillerin temel sağlık hizmetlerinden yararlanmaları da neredeyse imkânsız hale gelecek.




DÜNYA
'Gözyaşını sil ve çalış'
'Her an ölebiliriz diye tecavüz ettik'
İsrail trafiği yasakladı
Beyrut yine vuruldu: 34 ölü







© 2006 Milliyet