Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 11 Ağustos 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
FT: Türkiye mini krizi atlattı


Ekonomi gazetesi Financial Times (FT), Türkiye'de ekonomi ve piyasaları değerlendiren bir yazıya yer verdi. Vincent Boland imzalı yazıda gazete, mayıs ve haziran aylarında ekonomideki dalgalanma ve istikrarsızlığı atlatan Türkiye'nin bu 'mini krizin' ardından toparlanmaya başladığını belirtti.
Gazete, "Amerika Birleşik Devletleri'nde, faiz oranları ve enflasyon değerlerindeki belirsizlik, yabancı yatırımcının mayıs ve haziran aylarında daha güvenli piyasalara yönelmesine neden olmuştu. Bu dönemde Türkiye piyasalarındaki satış eğiliminin etkileri henüz tam olarak ortaya çıkmadı" diye yazdı.
Boland, "İki iç sorun da piyasalar üzerinde olumsuz etki yaptı. İlki Tayyip Erdoğan hükümetinin Merkez Bankası Başkanı'nın atanması konusundaki tutumu, ikincisi ise enflasyonun etkisiyle Merkez Bankası'nın para politikasında değişime giderek faiz oranlarını arttırması" yorumunu yaptı.

'Yatırımcı dönüyor'
"İç ve dış etkenlerin birleşmesi, Türkiye için tam bir fırtına ortamı yarattı" diye yazan Boland, yazısını şöyle sürdürdü:
"Hisse senetleri dolar cinsinden yüzde 40 değer yitirdi. Şimdi ise yatırımcıların yavaş yavaş Türkiye'ye dönmeye başladığının işaretleri var. Son iki üç haftada hisse senedi piyasalarına 300 milyon dolar taze para girdiği tahmin ediliyor. Ancak enflasyondaki artış, yatırımcılar için tedirginlik yaratan bir konu. İktisatçılara, bankacılara göre Türkiye önemli ve gelişmekte olan bir pazar. Ancak son dalgalanmalar, yatırımcılara, iç koşullar ne kadar iyileşirse iyileşsin, Türkiye'deki piyasa dengelerinin dış faktörlere bağlı olduğunu bir kez daha hatırlattı."





EKONOMİ
Saudi German sağlık, Dallah gayrimenkul yatırımı yapacak
Hayali satış yapan 8 free shop kapatıldı
'Fındık işlerini ağabeyime devrettim, ilgim kalmadı'
Enerji şirketi patlaması
Borsalar panikledi
Gayrimenkul yatırımını tercih ediyorlar
FT: Türkiye mini krizi atlattı
Desa İngiltere'de mağaza açacak
ATO'dan Uğur Dündar'a 'fındığa destek ol' çağrısı
İTO Meclisi'nde kavga özürü
Taşıt, konut yavaşladı genel harcama arttı
AB'ye 50 milyon dolarlık çiçek satışı
Turkcell'den 373.4 milyon YTL'lik kâr
Erdemir'in levha üretim tesisi açılıyor
Yurtsever Benzin'e yılın uygulama ödülü






Meral TAMER
Yoksulların özne olmadığı bir yazı
0 -14 yaş nüfusun % 47'leri bulduğu Doğu ve G...
Güngör URAS
TÜİK'e göre işler 'çok çok iyi', İSO'ya göre kötü
İSO (İstanbul Sanayi Odası) "Ekonomik Durum A...
Serpil YILMAZ
Suudi heyetinin 'kristal' üçlüsü
Çırağan Sarayı'ndaki iş dünyası toplantısı, Ç...


© 2006 Milliyet