|
 |
|
|
Kerkük'e peşmerge denetimi sakıncalı
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Dr. Ergeç, Kerkük'teki denetimin peşmergelere verilmesinin yanlış olduğunu söyledi
AHU COŞKUN İstanbul
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Dr. Saadettin Ergeç, ABD'nin Kerkük'ün denetimini peşmergelere devretmesini eleştirerek, "Bu tür girişimler, bu tip önlemler hiçbir zaman fayda getirmez" dedi.
Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Irak Türkmen Cephesi Başkanı Dr. Saadettin Ergeç ve Irak parlamentosundan milletvekilleri, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı ile önceki gün Büyükada'yı gezdi.
'Fayda getirmez'
ABD'nin Kerkük'ü peşmerge denetimine devretmesini değerlendiren Ergeç, peşmergelerin bölgede baskı oluşturacağı, öne sürdü. Ergeç, "Referandum söz konusu olduğunda, oradaki insanlarımızı baskı altına alarak anarşist hareketler sonucu görüşlerinin değiştirilmesi söz konusu olacaktır. Biz Irak'ın birlik ve beraberliğini istiyoruz ama maalesef bu tür girişimler bu tip önlemler hiçbir zaman fayda getirmez" diye konuştu.
'Buna karşıyız'
Bedir Hareketi Kuzey Sorumlusu Mehmet Mehdi Beyatlı ise Irak Türkmenlerinin tarih boyunca baskı altında olduğunu belirterek, "Kim olursa olsun, peşmerge olur, Kürt olur, başka güçler olur, bu şekilde gelmesini hiçbir zaman istemiyoruz. Buna karşıyız. Eğer böyle bir şey devam ederse önümüzdeki günlerde bizim de onlara karşı diyeceklerimiz olacaktır" şeklinde konuştu.
|
|
|

|