Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 13 Ağustos 2006 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Acıdan, mutluluğa

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda sakatlanarak 10 bin metreyi tamamlayamayan Elvan Abeylegesse, 5 bin metrede ise zor olanı başardı, ağrılar içinde koştuğu yarışta bronz madalyayı boynuna taktı

MURAT AĞCA


Avrupa Şampiyonası'nda 10 bin metreyi sakatlığı nedeniyle yarıda bırakan Elvan Abeylegesse, Göteborg'da 'mucizeye' imza attı, ağrılarına rağmen 5 bin metrede bronz madalya kazandı.
Tesadüf eseri bulunan bir chiropraktik uzmanına emanet edilen ve 5 gün boyunca tedavi gören Elvan, ağrıları tam geçmediği halde yarışma kararı aldı.
İlk 3 bin metrede kontrollü koşan Elvan, 3500 metre sıralarında dengesini kaybetmesine rağmen yarışa devam etti. 4 bin metre sonrası Rus Shobukova, İspanyol Dominguez, İngiliz Pavey ile birlikte gruptan kopan milli atlet, son 200 metreye girilirken yaptığı atakla ikinci sıraya yükseldi. Ancak bacağında duyduğu acı izin vermeyince, finiş çizgisini 14.59.29'luk bu yılki en iyi derecesiyle üçüncü sırada geçti. Marta Dominguez 14.56.10 ile altın, Lilliya Shobukova da 14.56.57 ile gümüş aldı.

Yarışı bırakıyordu
Elvan, "Finalden önce odama kapanıp, telefonun fişini çektim. Sonunda bana destek olan herkes ve Türkiye için koşmaya karar verdim. Bir ara bırakmayı düşündüm. Ancak tüm gücümü toplayıp koştum. Sakat olmasaydım iki altın alabilirdim" diye konuştu.
Öte yandan bayanlar 4x100 metre yarı finalinde Milli Takımımız 46.32'lik dereceleriyle 7. olarak elendi.

Tek bayrak yoktu

Avrupa Şampiyonası'nda kürsüye çıkan tüm atletler ülkelerinin dev bayrağıyla tur atarken, Elvan bu güzel duygudan mahrum kaldı. Federasyonun hiçbir yetkilisinin yarışa gelirken stada bayrak getirmemesi, "Acaba inanmadılar mı?" sorusunu akıllara getirdi.

Babasını rahatlattı

Yarış bitiminde uydu aracılığıyla Etiyopya'da kendisini izleyen babasıyla görüşen Elvan, kendisini sakatlığı nedeniyle merak eden ailesini sakinleştirdi, "Merak etmeyin ben iyiyim" dedi. Elvan'ı tebrik edenler arasında kendisini tedavi eden İsveçli uzman Molin de vardı. Koşu sonrası doping kontrolüne alınan milli atletimiz bugün yurda dönecek.

Sıra sende Halil

Göteborg'da bugün sona erecek Avrupa Atletizm Şampiyonası'ndaki son madalya umudumuz Halil Akkaş bugün 5 bin metre finalinde piste çıkacak.
Şampiyonada madalya beklediğimiz sporcular arasında yer alan Akkaş, TSİ 17.40'ta 15 atletin katıldığı finalde kürsüye çıkmak için ter dökecek.
Bu sezon Dünya Salon Şampiyonası'nda 1500 metre 4.'sü olan ve 13.28.39 ile salonda 13.30'un altına inen tek Avrupalı atlet unvanını elde eden Akkaş, Göteborg'daki 5 bin metre seçmesinde de başarılı bir koşu çıkarmış, 13.48.79 ile serisinde birinci sırayı almıştı.
Yarışa iddialı hazırlandığını ve mutlaka madalya almak istediğini söyleyen Akkaş, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Seçmede zorlanmadım fakat finalde İrlandalı Cragg ve İngiliz Farah, Rus Bordukov ve Fransız Zoubaa gibi ciddi rakiplerim var. Onlar kadar ben de iddialıyım" dedi.

GÜNÜN PROGRAMI
13.10Maraton erkekler (final)
14.45Sırıkla atlama erkekler (final)
15.35Cirit atma bayanlar (final)
15.504x100 metre bayrak bayanlar (final)
16.10800 metre erkekler (final)
16.15Uzun atlama bayanlar (final)
16.354x100 metre erkekler (final)
16.551500 metre bayanlar (final)
17.154x400 bayrak bayanlar (final)
17.405000 metre erkekler (final)
18.104x400 metre bayrak erkekler (final)
18.45Kapanış töreni





SPOR
Türk gibi güçlü: 2-0
Sırada Nobre var
Gerets'ten alarm
Lazaroni çark etti
Acıdan, mutluluğa
Çizme'yi parlattık: 69-64
Ringte bozgun
Sergen'den süper açılış
Haber turu...
Çıkmaz sokak
Ligin kalitesi ortada!
Yanılmak
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR



Mustafa DENİZLİ
Çıkmaz sokak
Bu akşam seyrettiğimiz oyun, ülke futbolunun ...
Rıdvan DİLMEN
Ligin kalitesi ortada!
Kiev'den demoralize dönen Fenerbahçe, Ankara'...
Erdoğan ŞENAY
Yanılmak
Ankara'nın kuru ikliminde, böylesine nemli bi...


© 2006 Milliyet