
|
|
|
 |
|
|
El Maktum, Türkiye'de ikinci şirketini kurdu
TEBERNÜŞ KİREÇCİ
Zincirlikuyu'daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait arazinin ihalesine katılmak için araştırmalar yapan Dubai Şeyhi El Maktum'a ait Sama Dubai Holding, İstanbul'da yeni şirket kurdu. 'Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul AŞ' adıyla İstanbul Ticaret Odası'na dün kayıt yaptıran şirketin merkezi İstanbul Levent'te olacak.
Sermayesi 50 bin YTL olan şirketin yönetim kurulunda Mohammed Daraidooni, John Edward Tabart, Abu Al Hasan Alqaed Alalı görev alıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne bağlı İstanbul konut şirketiyle birlikte gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kuracak olan Sama Dubai holding, Dubai Şeyhi El Maktum'un gözbebeği olarak kabul ediliyor.
İlk şirket DP World
El Maktum'un diğer şirketi Dubai Port World şirketi de geçen hafta faaliyete geçmişti. Sama Dubai, daha önce İstanbul'a 5 milyar dolarlık (Yaklaşık 7.2 milyar YTL) yatırım yapacağını açıklamıştı.
Sama Dubai'nin ana hissedarı Dubai Holding, Dubai'nin gözde bina ve kompleksleri olarak sayılan Burj Al Arab, Dubailand, Dubai Internet City, Dubai Media City ve Jumeirah'ın da sahibi.
|
|
|

|
|