
|
|
|
|
Japonlar, TEBA için iflas talebinde bulundu
TEBERNÜŞ KİREÇCİ
Japonya İhracat ve Kredi Garanti kuruluşu NEXI (Nippon Export and Investment Insurance), Japon şirketlerine borçlarını ödememesi nedeni ile TEBA'nın iflasını istedi. İzmir 5. Ticaret Mahkemesi'ne başvuran NEXİ, TEBA Isıtma Soğutma Klima Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin iflası talebinde bulundu.
Geçtiğimiz yıl mali sıkıntıya düşen ve çıkış arayan TEBA'dan alacağı olan diğer kuruluşların, iflası gerektirecek bir hal olmadığını ispatlamasını istemeleri durumunda, 18 Ekim'de saat 10.00'da yapılacak duruşmaya başvurmaları gerekiyor.
TEBA Şirketler Grubu Başkanı Teoman Baygan, yaklaşık 100 milyon euro borç nedeniyle 2004 yılı sonunda şirkette üretimi durdurma kararı almıştı. Baygan, finansal darboğazın aşılması için şirkete ortak aramış, bu kapsamda beyaz eşya, ısıtma soğutma klima fabrikaları için Arçelik, Delonghi, Electrolux ve Candy'le görüşmeler yapmıştı.
|
|
|

|
|