Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 17 Ağustos 2006 / Perşembe  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
LÜBNAN'A GİDEN VE BAŞBAKAN SİNYORA'NIN PLANINA DESTEK VEREN GÜL:
Hizbullah Lübnan'da hükümetin parçasıdır

Türkiye'nin, Lübnan hükümetinin ve bütün Lübnan gruplarının arzusuna bakarak hareket edeceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Gül, barış gücüne katılma konusunda henüz karar vermediklerini söyledi

ANKARA Milliyet


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin ancak Lübnan hükümeti, halkı ve bütün Lübnan gruplarının arzusuna bakarak hareket edeceğini, Hizbullah'ın da hükümetin bir parçası olduğunu, hükümette bakanları bulunduğunu dile getirdi. Gül, çokuluslu güce katılmak için, muhakkak BM'nin isteğinin olması, ateşkesin sağlanması ve BM güçlerinin sadece barışı koruması şartlarının yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Sinyora'ya destek
Beyrut'ta ilk olarak Lübnan Dışişleri Bakanı Fevzi Salluk ile görüşen Gül, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'nın 7 adımlık planını desteklediklerini, kalıcı barış için en iyi yolun da bu olduğuna inandıklarını belirtti. Daha sonra Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir araya gelen Gül, Berri'nin savaş süresince Türkiye'nin yaptıklarından ve pozisyonundan memnun olduğunu kendisine ilettiğini aktardı.
Gül, "Türkiye'nin Lübnan'ın güneyine BM denetiminde gönderilecek uluslararası barış gücüne katılıp katılmayacağı" sorusunu da şöyle yanıtladı:
"Berri ile çokuluslu güce katılma konusunda görüşmelerimiz oldu. Sinyora, Erdoğan'ı arayarak görüşünü dile getirdi. Bunu kendi içimizde görüşmeye devam ediyoruz. Bizim görüşümüz başından beri belli. Bu güce farklı misyonların yükletilmemesi, Lübnan'ın halkına karşı kuvvet olarak kesinlikle algılanmaması gerekir. Henüz karara varmış değiliz."

'Gücün görev tanımı açık'

ANKARA Milliyet

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, günübirlik Lübnan ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Lübnan'a gidecek olan uluslararası gücün görevi gayet açıktır. Orada Hizbullah ile uğraşmak gibi bir misyon söz konusu değildir" dedi. Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtlayan Gül, Lübnanlı makamların BM tasarısı çıkarken ısrarla üzerinde durdukları konulardan birinin, yabancı gücün Lübnan halkıyla herhangi bir temasının olmaması ve orada yalnızca barışı koruyacak bir misyon üstlenmesi yönünde olduğunu belirterek, BM'nin Lübnan'la ilgili kararının bu nedenle geç çıktığını söyledi. Lübnan ziyaretinin yararlı bir ziyaret olduğuna inandığını belirten Gül, edindiği bilgileri, hükümetle Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle değerlendireceklerini kaydetti.




SİYASET
Hacıbektaş törenlerinde CHP yok, hükümet var
'Liberali, sağcısı el ele verelim'
Hizbullah Lübnan'da hükümetin parçasıdır
AKP'de farklı sesler
'MHP'nin ağabeyi CHP'
Türkiye'nin PKK koordinatörü hazırlığı
Peşmerge, PKK'lı 2 kadın yakaladı
Şehitler uğurlandı
Ecevit direniyor
TRT'de türbanlı stajyer var
Bildiri dağıtırken vurulan çocuk öldü
Ortaköy esnafından Lübnan protestosu






Olay Yaratan Şemdinli İddianamesi (PDF) (DOC)

Taha AKYOL
Türkiye Fas gibi olur mu?
BU da nereden çıktı? Ben çıkarmadım Baykal çı...
Fikret BİLA
Gül'e tam mutabakat bildirimi
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türk askerinin...
Hasan CEMAL
Latife Hanım!
Hisarönü'deki Bademli koyunda keklik sesleriy...
Derya SAZAK
Asker gönderme
Lübnan'da görev yapacak barış gücüne Türkiye ...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2006 Milliyet