Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 17 Ağustos 2006 / Perşembe  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
90 dakika aynı sistem


Lüksemburg tercihi, ilk rakip Malta'nın oyun sistemi nedeniyle doğru bir seçim. Malta, Lüksemburg'dan biraz daha iyi olmasına rağmen onların da oyun anlayışları muhtemelen böyle olacak. Kapanacak takıma karşı oynayacağı için daha önceki hazırlık maçlarının aksine farklı oyun düzeni ile başladı Fatih Hoca karşılaşmaya. Ve aynı oyun düzeni ile bitirdi.
Önceki maçlarda oyun içinde zaman zaman skora göre zaman zaman oyunculara göre sistem değişikleri yapmıştı. Ama dünkü maça dörtlü savunma önünde Mehmet Aurelio, onun önünde üçlü orta saha. Sağda Arda, yanında Yıldıray, en solda Tuncay. Önde de ikili forvet. Yani 4-1-3-2 sistemi. Oyuncular isim olarak değişti, ama girenler kendi özelliklerine uygun bölgelerde görev yaptılar. Yani oyuncular değişti, sistem değişmedi. Çok entresan olaylar oldu aslında ilk yarıda. Milli futbolcular, maçın tamamında kapanan Lüksemburg'a karşı hiç ofsayta düşmemesi gerekirken, 4-5 kez defanstan atılan toplarla ofsaytta kaldı. Kapanan takıma karşı bu durum enteresandı. Maçın ilk yarısında bir kez topluca hücuma kalktılar, savunmalarını da yarı sahaya kadar çıkardılar. Bu sırada ofsayt taktiği yaptılar ve biz golü bulduk. Rakip ceza sahasının önünde beklerken değil, atağa kalktığı zaman ofsayta düştük. Futbolda az görünen bir olaydı.

Aurelio doğruyu yaptı
Stoperler Can ve Gökhan'ın boylarına, fiziklerine rağmen ayakları da iyiydi, topu da olumlu kullandılar. Hazırlık paslarında topu çoğunlukla Aurelio'ya aktardılar. Aslında ne kadar az gol yersek o kadar iyidir diye düşenen takımlarla oynamak kolay değil. Hem motivasyon hem de taktiksel anlamda zordur böyle maçlar. Yine de dün akşam Fatih Tekke, Tümer, Nihat, Hakan Şükür, Halil gibi oyuncuların dar alanda daha fazla iş yapacaklarını düşünmüştüm, ama olmadı. İleri ikilide Nihat enlemesine koşular yaptı, Fatih ise biraz abartılı, biraz da markajdan kurtulmak için fazlasıyla orta sahaya geldi.
Yıldıray'ı uzun süredir ilk kez iştahlı gördüm. Mehmet Aurelio zaten o bölgede oynamayı çok iyi biliyor. Top kazanma özelliğinin dışında, futbolun emrettiğini basit oyunu iyi oynuyor. Maçın 24. dakikasında Arda ile Tuncay'ın yeri değişti, ama hiçbir zaman sistem değişmedi. Maçta bende iz bırakan olay buydu. Motivasyon hataları nedeniyle de, az da küçük pozisyonlar verdik.

rdilmen@milliyet.com.tr




SPOR
EN KISIR PROVA
Son bomba Kuffour
'Lugano Fener'in'
Hasan'a af çıktı!
Alex'e engel Fabiano Eller
Hakyemez'den protesto
Şampiyon yıkıldı: 0-2
Kandırmaca değil, onurlu futbol
Haber turu...
Marco milli oldu
Hazırlık maçları...
90 dakika aynı sistem
Çocukları öldürmeyin!
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR



Mehmet DEMİRKOL
Marco milli oldu
Marco oynadı işte. Bunca tartışma, bunca yemi...
Mustafa DENİZLİ
Hazırlık maçları...
Hazırlık maçları ne verir, ne vermez?..
Rıdvan DİLMEN
90 dakika aynı sistem
Lüksemburg tercihi, ilk rakip Malta'nın oyun ...
Ercan GÜVEN
Çocukları öldürmeyin!
"Gökmen... Gökmen..."


© 2006 Milliyet