|
 |
|
|
Kötü maç
Kötü bir maç izledik. Heyecan vardı... Pozisyon bolca vardı... İştah vardı... Peki bu kadar iyi vardı da maç nasıl kötüydü derseniz, iki takım da futbol adına doğruları hiç yapmadı da ondan.
Hem Fenerbahçe, hem Çaykur Rize savunma yapmayan bir görüntüydeydi. Özellikle de orta saha oyuncuları. Zaten Fenerbahçe'nin on birine baktığımızda geri dörtlünün dışında savunma yapabilecek bir tane oyuncu vardı, o da Mehmet Aurelio. Biraz da iyi niyetiyle Mehmet Yozgatlı yardımcı oldu.
Fenerbahçe maçın başında iki üç tane rakibe pozisyon verdi. Sebebi de Altan'ın önderliğinde başlayan ataklarda orta saha oyuncularının sürpriz çıkışları Fenerbahçe savunmasının dengesini bozdu, net pozisyonlar doğdu. Genel olarak baktığımızda Ümit Özat, Önder ve Can kötü oynamadılar ama pozisyon verdiler. Sebebi de savunma yapmayan orta saha. Buna rağmen çok da pozisyon buldular. Bunun da sebebi yaratıcı oyuncunun fazlalığı ve iyi savunma yapmayan Rizespor'du.
Ciddi ihtarlar
Dün gece savunma yapmayan, rahat çalım atan, rahat pas yapan takımların maçını izledik. O yüzden de çok kötüydü. İlk yarının son dakikasında gelen gole kadar ortada giden maç, ikinci yarı Fenerbahçe'nin ikinci golüne kadar tek kaleye döndü. Fark ikiye çıktı, üçüncü kaçtı, ardından Rize attı. Bu da Fenerbahçe'nin psikolojisini bozdu. Rize, son bölümlerde Fenerbahçe sahasına yerleşti. Bu arada yakalanan ikiye iki kontralarda özellikle Murat Hacıoğlu ile son paslar yerini bulmadı, takımı rahatlatacak gol gelmedi.
Fenerbahçe'nin dünkü futbolu Dinamo Kiev maçı için yeterli değil. Kadro da yeterli değil. Mutlaka iyi savunma yapan sağ bek oynatılmalı. Mutlaka savunması iyi olan orta saha oyuncusu olmalı. Aslında Rize takımı Fenerbahçe kazanırken ciddi ihtarlar verdi.
Güvenç Kurtar, Fenerbahçe'nin duran toplarını çok çalışmış. Ama Alex'in müthiş zekasını düşünememiş. Frikikleri kornerleri, alışılmışın dışında bu kez pas olarak kullandı, Rize buna hazırlıksız yakalandı ve bir şey yapamadı.
Maçın hakemi Bülent Yıldırım'ı ise çok beğendim.
rdilmen@milliyet.com.tr
|
|
|

|