|
 |
|
|
İmam hatiplerin kontenjanı dolmadı
Kontenjan açığı kalan diğer okullar anadolu kız meslek ve anadolu turizm ticaret liseleri oldu
ANKARA Milliyet
Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ikinci yerleştirme sonuçlarına göre anadolu imam hatip (İHL), anadolu kız meslek, anadolu turizm ticaret liseleri kontenjanlarını dolduramadı.
Anadolu liseleri doldu
MEB'in açıkladığı verilere göre, ikinci yerleştirmede tercih yapma durumundaki 591 bin 285 adaydan 240 bin 791'i bu hakkını kullandı. Asil aday sayısı 59 bin 463, mülakata girmeye hak kazanan aday sayısı 18 bin 372 olarak belirlendi. Toplam 79 bin 867 kontenjanın 2032'si boş kaldı.
Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri (1848), anadolu liseleri (16 bin 745), Anadolu öğretmen (2 bin 18) ve sağlık meslek liseleri (3 bin 158) ile diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerinin (97) kontenjanlarının tamamı doldu.
Anadolu kız meslek liselerinin 14 bin 165 olan kontenjanının 354'ü, Anadolu turizm ticaret meslek liselerinin 19 bin 528 olan kontenjanının 935'i, Anadolu İHL'lerin 10 bin 235 olan kontenjanının 743'ü boş kaldı.
Anadolu İHL'lerin açık kalan kontenjanına OKS-Türkçe Matematik puanı 160 ve üstünde olan öğrenciler arasından ön kayıt yoluyla öğrenci kabul edilecek. Adaylar ön kayıt için Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu'nun 12. maddesindeki esaslara göre başvuruda bulunabilecek.
|
|
|

|