Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 22 Ağustos 2006 / Salı  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Geçen yıla göre yüzde 60 artış

Orman yangınlarında geçen yıla oranla yüzde 60 artış olduğu belirtildi. Bakan Pepe, riskli günlerde ormanda piknik yasağı getireceklerini söyledi

HABER MERKEZİ

Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil, geçen yıla kıyasla orman yangınlarında yüzde 60 oranında artış olduğunu bildirdi. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de, orman yangınlarının çıkış nedenleri hakkında incelemelerin başladığını ve ihmalkârlık üzerinde durduklarını belirterek, bu nedenle riskli günlerde orman içlerinde ya da civarında piknik yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Kundaklama şüphesi
atv Ana Haber'e konuşan Pepe, kundaklama şüphesini araştırdıklarını belirterek, "Her ihtimali araştırıyoruz. Arkadaşlarımız sonuçları çok kısa süre içinde ulaştıracaklardır" dedi.
Pepe, NTV'ye yaptığı açıklamada da, yangınların hafta sonunda arttığına dikkat çekerek, çıkış nedenleri açısından insan unsurunun yüzde 95 olduğunu anımsattı. Valiliklere bir genelge gönderildiğini, ilgili tüm taşra birimlerine talimat verildiğini ifade eden Pepe, "Riskli günlerde vatandaşların ormanlık alanların içinde veya civarında piknik yapmalarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Bu yılın sıcaklık seviyesinin yüksekliği nedeniyle yangın riskinin son yıllara göre daha fazla olduğunu da kaydeden Pepe, geçen yıl 892 olan orman yangını sayısının bu yıl 1448'e yükseldiğini, bu yangınlarda bugüne kadar toplam 2 bin 533 hektar ormanın yandığını açıkladı.

'Adeta savaş veriyoruz'
Bu yıl yangınların 2005'e oranla yüzde 60 arttığını açıklayan Ulukanlığil de, "Cumartesi 34, pazar 43 yangın yaşandı. Hafta sonları ciddi artış var. Her zaman araç, teçhizat ve personel sayımız yeterli olur ama bugünlerde araç yetiştiremiyoruz. Adeta savaş veriyoruz. Özellikle gelecek 10 gün dikkatli olmalıyız" dedi.
Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) verilerine göre de, mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle bu yıl orman yangını ve yanan alanlar arttı.


'Rüzgar çok, kontrol edemiyoruz'


Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, söndürme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, "Bölgede çok fazla rüzgâr var, yangını kontrol altına almak mümkün değil" diye konuştu.



Kaş'ta 250 hektar cayır cayır yandı


Kaş'ta başlayan ve sarp arazide olduğu için karadan müdahale edilemeyen yangında kül olan yeşil alan 250 hektarı geçti. Yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tahmin ediliyor.




YAŞAM
'Meduna 3 ay sonra oynar'
Sokağa adım attı alışverişe gitti
Turizmin ciğeri yandı!
Milliyet bu tartışmayı teşvik ediyor
Geçen yıla göre yüzde 60 artış
Çatışmaya iki polis bir subay karıştı
Meryemana Evi'ni 'ilahi mucize' kurtardı
Fransızlar otelde Türkler alanda!
Dev örümcek paniği
İsveç devlet TV'sinin haber bülteninde porno
Sarıyer'de patron cipiyle gezerken denize uçtular
İnternette yardım parası korsanlığı
Jaws Akdeniz'de
İcra müdürü, Kütahya adliyesini kana buladı
Köri ye, ağrıdan kurtul
Çaldıkları otomobil için para istediler
Antalya'da 50 derece sıcak







© 2006 Milliyet