Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 23 Ağustos 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
AKP'nin baş 'Ağrı'sı

AKP'de genel merkeze rağmen aday olup kazanan il başkanlarının görevden alınarak yerlerine atama yapılması partide kriz yarattı. Görevden alınanlardan Ağrı İl Başkanı Yıldırım dava açacağını açıkladı

Abdullah Karakuş - Ankara


İl kongreleri sürecini sancılı geçiren AKP'de şimdi de görevden alınan teşkilatların yerine yapılan atamalar krize neden oldu. Görevden alınan Ağrı İl Başkanı Kemal Yıldırım, AKP yönetimine dava açacağını söyledi. Eskişehir'e, RP döneminde de il başkanlığı yapan Murat Canözer'in atanması tartışma yarattı.

Yeni başkan karara saygı istedi
Ağrı İl Kongresi'ni kazanan Yıldırım'ı görevden alan AKP yönetimi, kongrede desteklediği ancak yarışta ikinci olan Hasan Aslan'ı il başkanı olarak atadı. Aslan, gelişmeyi Milliyet'e, "Genel merkez beni uygun gördü. Karara saygı duymak gerekir. Kimseye kinimiz yok. Yanlışa alet olmayız. Kemal Bey'i de seviyoruz. Ben yeni bir il yönetimi oluşturacağım" sözleriyle doğruladı.
Genel merkeze dava açacağını belirten Yıldırım ise şöyle konuştu:

'Demokrasiyle bağdaşmıyor'
"Bana haksızlık yapıldı. Hasan Bey ile kongrede yarıştık, ikinci oldu. Delege onu istemedi, beni seçti. Delegenin istemediği birini tepeden alıp koymak demokrasiyle bağdaşmaz. Böyle şey olmaz. Mahkemede hesaplaşacağız. Yapılanları hak etmiyorum. Hasan Bey'le alıp veremediğimiz bir şey yok. Genel merkez yanlış yaptı."
AKP yönetiminin Aslan'ın tek aday olmasını istediği il kongresinde 5 aday çıkmış, Yıldırım 53 oy farkla il başkanı seçilmişti. 16 Temmuz'da yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı kongrede Yıldırım 248, Aslan 195 oy almıştı. Eski il başkanı Sadrettin Kocabey 109 oyda kalmıştı.

Kongreler sıkıntılıydı

Başbakan Erdoğan ve AKP yönetiminin "tek adayla gidilmesi" yönündeki talimatına karşın il kongreleri süreci AKP'de çok sıkıntılı geçmişti. İstanbul, Ankara, İzmir, Kastamonu, Çorum, Gümüşhane, Isparta, Mardin, Kırıkkale ve Bingöl başta olmak üzere birçok ilde adaylarla ilgili tartışmalar yaşanmış, çok sayıda aday çıkması nedeniyle Isparta, Bingöl ve Kırıkkale il kongreleri ertelenmişti. Bingöl ve Kırıkkale il kongrelerine ilişkin belirsizlik halen sürüyor. Yönetim, bu iki kongreyle ilgili olarak teşkilatları AKP Genel Merkezi'ne çağırmaya başladı.




SİYASET
Şam köprü olacak
Bahçeli: Lübnan yerine Kandil'e
AKP'nin baş 'Ağrı'sı
İsrail'de sürpriz görüşme
AİHM seçim barajını sordu
AKP'de tezkereye 'koşullu evet'
'Bu tutum homofobik kuşatmadır'
Annan geliyor
Merkel aradı
Emine Erdoğan'dan dayanışma çağrısı
Yılmaz, Demirel ile görüşecek
Ecevitlerin buruk evlilik yıldönümü
'Basın özgürlüğü kışkırtmayı içerir'
Roth'tan Türk adaya destek






Olay Yaratan Şemdinli İddianamesi (PDF) (DOC)

Fikret BİLA
Gül'den Esad'a: Fırsatı değerlendirin
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bölge başkentl...
Hasan CEMAL
Lübnan'a asker...
Bir ülkenin kendi askerini yabancı diyarlara ...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2006 Milliyet