
|
|
|
 |
|
|
'Aşkın Gücü'yle çaldılar
Bodrum Turgutreis'te düzenlenen klasik müzik festivalinde ilk gecenin teması 'Aşkın Gücü', konukları ise Güher-Süher Pekinel kardeşlerdi
YAŞAR ANTER Bodrum DHA
Bu yıl ikincisi düzenlenen "D- Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın önerisi ile "aşk ve sevgi" şarkılarıyla başladı. Festivalin ilk gecesinde bir konser veren Güher-Süher Pekinel kardeşlere Şef Gürer Aykal yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik etti.
Doğuş Grubu ve Garanti Bankası'nın ana sponsorluğunda düzenlenen ve 3 gün sürecek festivalin ilk gün sunuculuğunu ise Halit Kıvanç üstlendi.
Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konserin 'Aşkın Gücü' adlı ilk bölümünde Pekinel kardeşler, Hasan Ferit Alnar'ın yüzüncü doğum yıldönümü anısına "Prelüd" ve "İki Dans", Mendelssohn'dan "İki Piyano Konçertosu", "Romeo-Juliet Bale Süiti" ve "Grand Pa de Deux Aşk Dansları"nı seslendirdi.
28 Ağustos'a kadar devam edecek olan festivalin bu yılki diğer konukları arasında, Anjelika Akbar, Elif Yurdakul, Cihat Aşkın, İlya Gringolts, Jiri Barta ve Gülsin Onay gibi solistler yer alıyor. Festivalde Türkiye'nin ilk çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası da sahneye çıkacak.
|
|
|




|
|