|
 |
|
|
Kumar tutmadı
Gerets'in bir yıl boyunca kumarı hep tuttu. Ve sonunda şampiyonluk geldi. Sadece bu kumar Avrupa'da elenmelerine sebep olmuştu. Galatasaray geçen hafta Manisa'da oyunun 30. dakikasında tek ön liberoya döndü ve sayısız pozisyon verdi. Sonucunda iki puan gitti. Dün de Gaziantep maçında ilk yarı mükemmele yakın oynarken yine kumar oynandı, sonuçta iki puan daha kaybedildi.
Galatasaray takımı ilk yarıda Ayhan ve Okan'ı orta sahada tutup, solda Arda, sağda Hasan ile Hakan'ın yanına İliç'i sokarak çok pozisyon buldu. İlk yarıda 4-5 farkı yakalayabilirdi. Gaziantep'i ceza sahasından çıkarmadı. Ama Gerets anlamsız bir şekilde Ümit Karan'ı oyuna sokup forveti üçledi. Okan'ı göbekte tek bıraktı. Okan'ı tek bırakmakla yetinmeyip Arda'yı sol çizgiye, Hasan'ı sağ çizgiye koydu. Onların önünde dönüşü olmayan Ümit, Hakan ve Iliç olunca işler karıştı.
Cepten yiyor
İkinci yarıda dönen topların hepsini Gaziantepspor aldı. Hemen hemen her hücumları tehlikeli oldu. İkinci golü de buldu. Galatasaray'ın şuursuz baskısı devam ederken, Gaziantep takımı daha geniş alan bulmuşken, Arda'nın yaratıcılığı, Ümit Karan'ın birinci direk ön koşusuyla beraberlik geldi.
Galatasaray rakiplerine pozisyon vermeye devam ediyor. Kayseri maçındaki temposunun çok uzakta olmasının birinci sebebi orta sahayı sadece bir oyuncuya bırakması. Şakayla karışık lige konsantre olamayan Galatasaray dört maçta altı puan kaybetti. Cepten yemeye devam ediyor.
Hakem İsmet Arzuman dört gol iptal etti. Dördünde de haklıydı.
rdilmen@milliyet.com.tr
|
|
|

|