|
 |
|
|
Bir musibet...
Genel bir değerlendirme... Büyük takım, Türkiye'de küçük diye adlandırılan takımdan çok daha fazla pas hatası, top kaybı yapıyor.
Büyük takım ilk üç maçını kazanıyor, ama taraftarı tam bir mutluluk yaşayamıyor.
Fenerbahçe büyük takım... Ama kadrosu inanılmaz çelişkili.. Bir bölümde üst düzey kaliteli futbolcular, diğer tarafta sıradanlar... Ve bu ikilemi devamlı yaşıyorlar.
Büyük takım ikinci yarı iki tane korner atıyor, kalesindeki en büyük tehlikeleri bu kornerlerden sonra yaşıyor. Bir tanesi de gol oluyor.
Büyük takım her şeyiyle büyük takımdır. Sadece hücumuyla büyük takım olmaz.
Onun için bu maç Zico'ya şapkasını önüne koyma fırsatı vermiştir.
Zico'nun önünde iki tane yol var; ya sistemden vazgeçecek, ya da yıldızlarından. Sistemler vazgeçilmez değildir. Çünkü Fenerbahçe'nin bu kadrosu bu sisteme uygun bir kadro değil. Bu kadroda ısrar ederse, Tümer, Alex, Tuncay'dan biri takımda yer alamayacak.
Sistem değişmeli
Fenerbahçe, topu geriden oyuna sokamıyor. Fenerbahçe kazandığı maçları takım oyunuyla değil, yıldız becerisiyle kazanıyor. Eğer Fenerbahçe iki yeni transferiyle birlikte Appiah, Aurelio, Alex, Tümer ve Tuncay'dan istifade etmek istiyorsa, savunma düzenini mutlaka yeniden kurmak mecburiyetindedir.
Belki bu mağlubiyet bu bakımdan hayırlı olmuştur. Çünkü Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev maçlarıyla birlikte yoluna böyle devam edemeyeceği açık seçik ortaya çıkmıştır. Sakarya maçı bu bakımdan iyi analiz edilmelidir.
Tabi burada da Sakaryaspor'un mücadelesini, hırsını gözardı edemeyiz. Verdikleri mücadele, aldıkları 3 puanın gerçekten karşılığıydı.
Fenerbahçe, tekrar edelim ki, yeni bir düzenlemeye gitmezse, UEFA Kupası'nın ilerleyen turlarında sıkıntılar yaşar.
Yeni transferleriyle birlikte Fenerbahçe gerçekten mükemmel bir kadroya sahip oldu. Bunu değerlendirmek mecburiyetinde.
Birileri misafir teknik adamlara büyük takımların hedefinin Türkiye'den daha fazla Avrupa olduğunu anlatmalı. Bu kadrolar Türkiye ligi başarıları için kurulmuyor.
Bu açıdan hareket ederlerse, Sakarya mağlubiyeti Fenerbahçe'nin hem ligdeki hem de Avrupa'daki yolu için gerçekten büyük dersler alınması ve ilerisi için neşter vurulması gereken bir maç olmuştur. Daha da önemlisi, bin nasihattan iyidir.
Bu arada Kuddusi Müftüoğlu için maçın kasetini izlemesi, kartları nasıl, nerede ve hangi renkte kullanacağı açısından oldukça faydalı olabilir. Tabii çaldığı ve çalmadığı düdükler açısından da...
mdenizli@milliyet.com.tr
|
|
|

|