Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 31 Ağustos 2006 / Perşembe  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Made in Japan!

Somoza, Gravesen, Maniche ve Vogel'i alamayan Galatasaray Yönetimi, 5 saatlik toplantı sonunda W.B.Albion'da forma giyen Inamoto'nun transfer edilmesine karar verdi. Anlaşma sağlanan Japon oyuncu bugün İstanbul'a gelerek imza atacak

HALİL ÖZER


Galatasaray transferin bitmesine bir gün kala Teknik Direktör Gerets'in uzun süredir ısrarla istediği orta saha oyuncusunu İngiltere'de buldu. Sarı - kırmızılı yönetim, İngiltere'de Premier Lig'den düşen West Bromwich Albion takımının Japon yıldız Junichi Inamoto ile kesin anlaşmaya vardı.
Daha önce teklif götürdüğü Arjantinli Somoza'yı Villarreal'e, Portekizli Maniche'i Atletico Madrid'e, Danimarkalı Gravesen'i Celtic'e kaptırıp, Real Betis'le el sıkışan İsviçreli Vogel'in işini bitiremeyen sarı - kırmızılı yönetim, dün Florya'da 5 saat süren olağanüstü bir toplantı yaptı.

Tarihi transfer
Özhan Canaydın başkanlığında toplananan yöneticiler zirvede transferi masaya yatırdı. Toplantı sonunda sürpriz bir isim ortaya çıktı ve Japon Milli Takımı'nın formasını 65 kez giyen Junichi Inamoto'nun sarı - kırmızılı renklere bağlanmasına karar verildi. Yönetimin, bugün İstanbul'a gelerek sözleşme imzalayacak olan Japon futbolcu için Gerets'in de onayını aldığı öğrenildi.

Heinz'a veda
Galatasaray, Inamoto transferiyle bir ilke de imza attı. 27 yaşındaki futbolcu Türkiye'de top koşturan ilk Japon olarak tarihe geçecek.
Bu arada sarı - kırmızılı yönetimin, yabancı futbolcu kontenjanının dolu olması nedeniyle sözleşmesini karşılıklı fesh etmek için bugün Florya'da Marek Heinz'la masaya oturacağı bildirildi. Yönetimin ısrarına rağmen uzun süredir gitmemekte direnen Çek futbolcunun bunu kabul etmemesi halinde mukavelesinin tek taraflı fesh edilerek, Inamoto'ya yer açılacağı vurgulandı.

Inamoto kimdir?
Yaş: 27 (18 Eylül 1979)
Boy: 1.81, Kilo: 75
Pozisyon: Orta saha
SezonKulüpMaçGol
97-01Osaka11816
01-02Arsenal00
02-04Fulham414
04-05Cardiff140
04-06W.B.Albion280


Cim-Bom tatsız: 2-2

Sarı-kırmızılılar, Lig B ekibi Güngören Belediyespor'la yenişemedi. Aslan'ın golleri Hasan Kabze'den geldi

ERHAN TELLİ

Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynadığı hazırlık karşılaşmasında İkinci Lig B kategorisi ekiplerinden Güngören Belediyespor'la berabere kaldı: 2-2.
Ümit Karan'ın penaltı kaçırdığı ilk yarı golsüz kapanırken, sakatlığı yüzünden uzun süredir sahalardan uzak olan Hasan Kabze ikinci devrede üst üste attığı 2 golle Aslan'ı 2-0 öne geçirdi. Gökhan Keskin'in çalıştırdığı konuk ekip bu gollere Serhat'la yanıt verince maç 2-2 bitti.
İlk 11'de sahaya çıkan Çek futbolcu Heinz'ın sol bekte oynaması dikkat çekerken, Arjantinli Carrusca etkisiz oyunuyla herkesi şaşırttı. Başkan Özhan Canaydın ile Başkan Yardımcısı Adnan Polat da maçı izledi. Cim-Bom bugün yapacağı antrenmanla Denizli maçı hazırlıklarını sürdürecek.

Transfer bitiyor

Profesyonel futbolda 1 Haziran'da başlayan 2006-2007 sezonu birinci transfer dönemi bugün sona erecek. Kulüplerin anlaşma sağladıkları futbolcularla en geç bugün akşama kadar resmi sözleşme yapmaları gerekiyor. Futbolda ara transfer olarak adlandırılan ikinci transfer dönemi ise 1 Ocak 2007'de başlayıp, 1 Şubat'ta bitecek.

'Kezman bize gol atamaz'

Eric Gerets, Galatasaray'da geçen sezona oranla düşüş yaşanmadığını belirterek, şanssız olduklarını söyledi.
Belçikalı hoca, TV8'de yer alan röportajında, "Eleştirildiğimiz kadar kötü futbol oynamıyoruz. Fakat sakatlıklar takımı olumsuz etkiliyor. İlk haftalarda Ümit Karan'ın yokluğunu çok fazla hissettik. Fakat hiçbir zaman karamsar olmadım. Bazıları karamsar bakabilir, ama biz beyaz bakıyoruz, gri bakıyoruz" ifadesini kullandı.
Gerets, PSV'den eski öğrencisi olan Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Mateja Kezman'ın, "Galatasaray gol atmak için sabırsızlanıyorum" sözlerine de yanıt verdi. Tecrübeli hoca, "Kezman, Türkiye'de de güzel goller atar, ancak Galatasaray'a atamaz" dedi.

Volkan'dan mesaj var!

Galatasaray'ın sözleşmesini karşılıklı fesh ederek yollarını ayırdığı Volkan Arslan, Ankaraspor'la 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Tecrübeli futbolcu, imza töreninde Gerets'e sert mesajlar yolladı.
Sarı - kırmızılı formayı giydiği son iki sezonun istediği gibi geçmediğini belirten Volkan, "Hedeflerimden uzaklaştığım için Galatasaray'ı bıraktım. Haksızlıklar, terslikler olur. Ankaraspor'da sergileyeceğim futbol ile yeniden kendimi göstereceğim. Bazı insanları utandırma adına mücadele edip cevabımı sahada vermek istiyorum" dedi.

UEFA'dan süper zam

Galatasaray'a, UEFA'dan müjdeli haber geldi. UEFA İcra Kurulu, Şampiyonlar Ligi'ne katılan kulüplerin grup maçlarında galibiyet ve beraberlikte alacağı primlerin yüzde 100 artırıldığını açıkladı.
Devler Ligi C Grubu'nda Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux ile birlikte yer alan Cim-Bom oynayacağı maçlarda galibiyet halinde 600 bin euro, beraberlik durumunda ise 300 bin euro prim almaya hak kazanacak. Bu miktar daha önce 3 puana 300 bin euro, 1 puana 150 bin euro şeklindeydi.
UEFA, üst tura çıkma primini de yüzde 40 oranında artırdı. Buna göre sarı - kırmızılı temsilcimiz, grupta ilk ikiye girerek üst tura yükselirse 2 milyon 200 bin euro alacak.

Potada imza şov

Galatasaray Cafe Crown Erkek Basketbol Takımı imza şov yaptı. Başkan Özhan Canaydın ve Yardımcısı Adnan Polat'ın yanı sıra yöneticiler Ahmet Dedehayır ile Atilla Kınay'ın da katıldığı Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen törende yeni transferler toplu halde imza attı.
Sarı - kırmızılı takımın geçtiğimiz günlerde anlaşma sağladığı Mithat Demirel, Tolga Tekinalp, Tufan Ersöz, Murat Kaya, Cemal Nalga ve ABD'li Darell Mitchell kendilerini sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladılar. Ayrıca geçen yılki kadrodan Fatih Solak, Burak Sezgin ve İsmet Hacıoğlu da yeni sezonda yine Galatasaray Cafe Crown forması giyecekler.




SPOR
Made in Japan!
İşte UEFA aşıkları
Akademik destek!
'İyi ki Beşiktaş'a geldim'
Musampa'da mutlu son
'Vizyonumuz değişti'
Federer'e kolay lokma
Aile boyu şampiyon!
Çorum'da karting şov
Ümit dünyaya bedel!
SÜPER LİG PROGRAMI
Araştırmacı gazeteciliğin haşmeti
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR



Ercan GÜVEN
Araştırmacı gazeteciliğin haşmeti
Sevgili Haşmet Babaoğlu, "Fenerbahçe'deki tra...


© 2006 Milliyet