|
 |
|
|
Söküleceği bile bile mi dikildi?
Okur Hattı / Özgür Kaynar
Üçkuyular M. Ali Akman Parkı çevresinde dört yıl önce çalışma yapıldı. Beton, demir ve ağaç elektrik direkleri yerine galvanizden son derece modern olanlar dikildi. Ancak "yapılanları bozma zihniyeti" çok fazla sabredemedi! Bunlar da söküldü. Şimdi betondan çirkin direkler var. Üstelik kaldırılan havai hatlar yeniden yerleştirildi. "Neden" diye sorduğum Gediz Elektrik Dağıtım'dan "Tekrar kaldırılacak" yanıtı aldım. Bu nasıl bir anlayıştır?
Atilla Uzman
Başkan Durak burayı görmeli
Şemikler Tellibahçe 6276 Sokak'ta ve çevresinde inşaat malzemeleri satan işyerleri var. Çevreyi kirletiyorlar. Her yer toz toprak içinde. Kötü görüntüye de neden oluyorlar. Karşıyaka Belediyesi'ne dilekçeyle başvurdum, buradaki manzarayı anlattım, engel olunmasını istedim. Ancak hiçbir önlem alınmadı. Başkan Cevat Durak'ı buraya gelip, yaşadıklarımızı görmeye davet ediyorum.
Necdet Kesme
Köpekler yüzünden uykuya hasretiz
Mavişehir'de boş bir şantiye binası var. Burası zamanla köpek barınağına döndü. Çok sayıda başıboş hayvan yuva edindi. Buna bir şey demiyoruz. Ama geceleri uyumak imkansız hale geldi. Köpekler bir koro gibi sabaha kadar durmaksızın havlıyor. Evlerimizde kulakları tırmalayan gürültü yankılanıyor. Belediye yetkililerine sesleniyoruz: Bizleri bu dertten artık kurtarsınlar.
Mavişehir sakinleri
Terkedilmiş bina için önlem alınsın
Küçükyalı 207 Sokak'ta 5/1 numaralı apartmanın karşısında eski bir ev var. Uzun süredir kullanılmıyor, ancak kapı ve penceleri açık. Geceleri tinerciler dadanıyor, giren çıkan belli değil. İki defa yangın tehlikesi atlatıldı, neyse ki söndürüldü. Görüntüsü kadar, içindeki ve önündeki çöplerin kokusu da rahatsız ediyor. Tüm çabalarımıza rağmen sahibini bulamadık, yardım istiyoruz.
Saadet Gona
OKUR HATTI
Kentine sahip çık
Semtinizdeki, sokağınızdaki, çevrenizdeki sorunları duyurmak, şikayetlerinizi iletmek, çözüm bulmak için (0232) 464 59 30 numaralı telefonu arayın Faks: (0232) 464 14 02
ege@milliyet.com.tr
|
|
|

|