Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 08 Eylül 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Davete katılın

Görüş / Bülent Buda

Sevgili Serkan Boyacıoğlu derledi, İletişim Yayınları okurlarına ulaştırdı "İnadına Göztepe" yi. Yazıları ile kitabın oluşmasına katkı verenler var. Yazar, taraftar, bilim insanları..
Kitabı kuşatan renklere, ismine bakıldığında "Fanatizm"in uzak duracağı bir yapıt gibi görünüyor. Yani dürüst olacaksak Karşıyakalı okumaz bu kitabı. İyi de Göztepelinin kaçı okumuştur derseniz bilemem!..
İki kısa alıntı yaptım kitaptan. İlki Aydın Engin'den: "Arı bal yapar. Bala sinek de üşüşür. Göztepeye'de üşüşenler oldu. Hem tribünde hem kulüp yönetiminde. Ege'nin yürek ısıtan ikliminden doğmuş o büyük gelenek tıpkı, oyuncuların kıyısında antrenman yaptığı, taraftarların yüzme öğrendiği o güzelim mavi, "Körfez" gibi kötü atıklar ile bulandı. Avrupa Ligleri'ne tırmanacağına 2. yanlış anımsamıyorsam 3.Lige kadar indi"
İkincisi Murat Gültekingil'den: "Göztepe Kitabı takım 3. Lig'de iken çıkıyor. Acı bir tezat mı? Bence hayır. Tersine tam zamanı. İkbali de gördük çöküntüyü de.. O modeli denedik bu modeli de. Şimdi bir muhasebe zamanı. Muhasebeyi yapmak için hem yeteri kadar 'Yeterinden de fazla' veri birikti. Hem de artık ayağa kalkma zamanı geldi.."

Binlerce sevdalı insan
Ne dersiniz, 2 Eylül Cumartesi günü saat 17.00'de Göztepe'nin hep sevildiği, gerçekten sevildiği yollarda gecikmeli de olsa buluşan binlerce sevdalı insan. Ödemiş doğumlu İstanbul'da yaşayan Yazar Aydın Engin ile Nazilli doğumlu Ankara'da yaşayan Editör Murat Gültekingil'in saptamalarından, öngörülerinden, daha doğrusu varlıklarından ne denli haberdardılar. Bıçağın kemiğe dayandığı zamanlar vardır. Haykırmak meramını anlatmak için tribünlerin yetersiz kaldığı mekanlar vardır. 2 Eylül cumartesi günü Güzelyalı yollarına inen binlerce insan Götepeli doğdular, Göztepeli oldular, hep Göztepeli kalacaklar. Onlar bu bayrağı analarından, babalarından amcalarından, abilerinden, ablalarından aldılar. Onlar hiç bir zaman bala üşüşen sinek olmadılar. Tersine artık o sinekleri kovmak için yollardalar.

Takvimin yaprakları eksiliyor
Şimdi bu aşamada Zeki Çırpıcı, Ahmet Sevil, David Franko ve arkadaşları, eşleri, çocukları ya da torunları, sizler bu davanın neresinde duruyorsunuz? Gösterin kendinizi bir kere daha.. Düşün önüne bu insanların. Bir solukta siz verin. Karanlıktan aydınlığa ulaşmak için. Daha ne kadar suskun kalmayı düşünüyorsunuz? Hayat geçiyor. Takvimin yaprakları giderek eksiliyor.
Onlar daha yeni başladılar. Küçük ölçekli bir provaydı birincisi. Ardından, onun da ardından gelenlerin şiddeti daha büyük olacak. Bu insan selinin bir ucu Karataş'ta, diğer ucu Balçova'da olacak. Bu güzel insanlar bala üşüsen sinekleri kovacak. Kovanı yeniden sabırla, sevgiyle, emekle, balla dolduracak. Kendini Göztepeli sayanların ödevidir bu "Davete katılmak". Onlar haykırıyorlar;"Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu davet bizim.. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim.."
Dışında kalmayın bu davetin. Yoksa kendinizi yalnız hissedeceksiniz.

egespor@milliyet.com.tr








EGE
Davete katılın
Emeklilik hakkında her şey
Gürültü kirliliği huzur bırakmıyor
Nerede yaşadığınızı iyi bilin
İzmir'i unutanı İzmirliler de unutmalı





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Bülent Buda
Necati Çetiner
Özgür Kaynar
Banu Şen
Deniz Sipahi

© 2006 Milliyet