
|
|
|
 |
|
|
Coca Cola kahveci oluyor
Coca Cola, Far Coast markasıyla ilk kahve mağazasını Kanada'da açıyor. Firma, yeni mağaza zincirleriyle Starbucks'a da rakip olacak
EKONOMİ SERVİSİ
ABD'li içecek firması Coca Cola, Far Coast markası ile kahve zinciri mağazaları açacak. Coca Cola, son dönemli şekerli içeceklerle ilgili artan tartışmaların neden olduğu talep kaybını kahve satışları ile kapatmaya çalışacak.
Coca Cola, dün Kanada'nın başkenti Toronto'da Far Coast markasının tanıtımını yaptı. Toplantıda, konuyla ilgili bilgi veren İçecek Birimi Genel Müdürü Udaiyan Jatar, "Bu Coca Cola için çok büyük yeni bir alan" dedi.
Dünyada çay ve kahve pazarının soft içecek pazarının iki katı olduğuna işaret eden Jatar, bu sektörde uygun fırsatlar olduğunu düşündüklerini belirtti.
İlk mağaza Toronto'ya
Coca Cola'nın kahve ve çayları, fast food zincirlerinden, restaurant ve benzin istasyonlarına kadar birçok noktada satılacak.
Far Coast markası ile ilgili satış hedeflerini açıklamaktan kaçınan Coca Cola, ilk Far Coast konsept mağazasını bu ay içerisinde Toronto'da açacak, ardından Oslo ve Singapur'da da birer mağaza açılacak. Far Coast'ların bir yıl içerisinde ABD geneline yayılması hedefleniyor.
Coca Cola'nın yeni mağaza zincirleri ile şu anda sektörün en büyüğü olan Starbucks'a da ciddi bir rakip olması bekleniyor.
|
|
|

|
|