
|
|
|
|
Maliye'den belediyelere sıkı takip
Maliye Bakanlığı, belediyeler dahil bütün kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarını yakın takibe aldı. Yeni projelerle, kamuda 'bol keseden harcama' döneminin sona erdirilmesi amaçlanıyor.
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman, bütçe uygulamalarına yönelik yeni bir projenin hayata geçirildiğini, 2 projeye ilişkin çalışmaların da sürdürüldüğünü kaydetti.
Geçtiğimiz ay devreye sokulan Ödenek Kontrol Sistemi ile artık ödeneği olmayan hiçbir harcama yapılamayacak.
Ayrıca belediyelerin gelirleri, giderleri, banka hesapları, borç ve alacakları, arazi, arsa ve demirbaş durumları gibi bilgilerin yer alacağı veriler, 3'er aylık dönemler halinde Maliye Bakanlığı'na iletilecek. İleride bu veriler, elektronik ortamda, aylık toplanmaya başlanacak. Uluslararası Para Fonu'nun da (IMF) ısrarla derlenmesini istediği bu tablolar, daha sonra internet ortamında kamuoyunun bilgisine sunulacak.
|
|
|

|
|