
|
|
|
 |
|
|
BU İŞTE BİR GARİPLİK VAR
Kamu bürokrasisi AKP'li büyükşehir belediyelerinin neredeyse hiçbir meclis kararına itiraz etmedi. Ama CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tam 117 dosyası idari yargıya gitti
GÜNÜN HABERİ
RAKAMLAR ORTAYA DÖKÜLDÜ
Hükümetin, AKP'ye oy vermeyen İzmir'i kamu yatırımlarından az pay ayırarak cezalandırdığı iddialarına bir yenisi eklendi. Bu kez de çeşitli bakanlıklara bağlı müdürlüklerin valilikler aracılığıyla büyükşehir belediyeleri aleyhine açtırdığı imar ve altyapı davalarına dikkat çekildi.
DAVA ÜSTÜNE DAVA GELDİ
Yeni büyükşehir yasasının yürürlüğe girdiği 10 Haziran 2006'dan bu yana adli rakamlar ortaya döküldü. Bu süre içinde, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tam 117 dosyası idari yargıya gitti. Ancak, AKP'li büyükşehir belediyeleri için neredeyse hiç itiraz yapılmadığı ortaya çıktı.
TEK TEK BİLGİ İSTEDİ
Bu araştırmayı resmi başvurularla yapıp belgeleyerek sonucunu açıklayan CHP'li İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, şu yorumda bulundu: AKP'li İstanbul ve Ankara belediyelerinin hemen hemen her icraatı tartışma yaratmıştır. Ancak bu projelerin nedense hayata geçirilmesine imkan verilmiştir.
"YEREL DEMOKRASİYE DARBE"
Tabloya baktığımız zaman, CHP'li belediyelerin ise açıkça engellendiği, ellerinin kollarının bağlandığı anlaşılmaktadır. İşin temelinde, iktidarın kadrolaştırdığı bürokrasinin, valilikleri dava açmak zorunda bırakması yatıyor. Bu, öncelikle yerel demokrasiye vurulan bir darbedir."
Büyükşehirlerin durumu
| | Ankara (AKP) | Açılan dava yok | | Antalya (AKP) | 3 dava | | Bursa (AKP) | Açılan dava yok | | Erzurum (AKP) | Açılan dava yok | | Eskişşehir (DSP) | Açılan dava yok | | Gaziantep (AKP) | Açılan dava yok | | İstanbul (AKP) | 2 dava | | İzmir (CHP) | 117 dava | | Kayseri (AKP) | Açılan dava yok | | Mersin (CHP) | 9 dava | | Sakarya (AKP) | Açılan dava yok | | Samsun (AKP) | 2 dava | | Adana (AKP) | (Cevap vermedi) | | Diyarbakır (DEHAP) | (Cevap vermedi) | | Kocaeli (AKP) | (Cevap vermedi) | | Konya (AKP) | (Cevap vermedi) | |
|
|
|

|
|