Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 16 Eylül 2006 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Otomobil    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Yeni doğalgaz hattında İsrail'in kararı bekleniyor

Türkiye'den İsrail'e kadar uzanan bir boru hattı yapımını düşündüklerini belirten Gazprom Genel Müdürü Miller, İsrail'in Rus doğalgaz alımına ilişkin kararını beklediklerini söyledi

CENK BAŞLAMIŞ Moskova

Rus Gazprom Başkanı Aleksey Miller, 'Mavi Akım'a paralel olarak yapılacak ikinci hatla Türkiye üzerinden Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine gaz taşınması projesinde teknik hazırlıkların yılsonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.
Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmede, Gazprom'la Macar petrol-gaz şirketi MOL'un yeni hatla ilgili hazırlığının sürdürdüğünü, Türkiye üzerinden Yunanistan, İtalya ve büyük olasılıkla İsrail'e doğalgaz taşınacağını söyledi.

Denizin altına hat döşenecek
Türkiye'den denizin altına döşenecek boru hattıyla İsrail'e gaz vermeyi planladıklarını belirten Miller, bu güzergahın kesinleşmesi için İsrail'in yanıtını beklediklerini ifade etti.
Miller, "Türkiye şu anda Rus gazı için transit ülke değil. Ancak, Yunanistan ve özellikle İtalya'dan büyük talep var. Bu ülkelerle görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Güler: Otoprodüktör sahipleri yok satıyor
ANKARA Milliyet
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik krizinin ardından bazı otoprodüktörlerin 'yok sattığını' söyledi. Ankara Sanayi Odası'nda düzenlenen enerji zirvesinde konuşan Güler, "Bazı otoprodüktör sahipleri bana 'fiyatları artırmayın biz halimizden memnunuz' diyorlar. Şu anda yok satıyorlar" dedi.
Güler, şöyle devam etti:
"Hâlâ bazı arkadaşların haberi yok. Bazılarının saati yavaş işliyor. Otoprodüktörlere yüzde 20 daha ucuz doğalgaz veriyoruz. Zamları üreticiye yansıtmadık. Enerji fiyatlarından şikayet edecek yerde santral kurun. . Şikayeti bırakın artık. Laf değil iş yapın. Yerimiz dar demeyin" dedi. Güler, enerjide dağıtım ve üretimin özelleştirileceğini ifade etti.





EKONOMİ
Pegasus 25 YTL'ye uçuruyor
Risk yönetimine geçelim
Yeni doğalgaz hattında İsrail'in kararı bekleniyor
AKADER: Kayıtlı satışa ceza verildi
Kişi başına gelirde 5 basamak gerileme
Fisko, gayrimenkul satışına başlıyor
İstanbullu sanayici Marmara'ya bakıyor
Polat, Beyoğlu'na modern site yapacak
FB'li başkanlar ortak inşaat şirketi kurdu
Maaş pazarlığında son perde 21 Eylül'de






Meral TAMER
TÜBİTAK ve Milliyet'in TV reklamı
Siz de "Yolsuzluk, çocuklarımızın geleceğinde...
Güngör URAS
Belediyeler gelir peşinde 'emlak vergisi'ni artıracak
Milliyet'in Ekonomi sayfasında dün Erdoğan Sa...
Yaman TÖRÜNER
Makyavel olsa ne yapardı? (II)
Önceki yazımda, Stanley Bing'in "What would M...


© 2006 Milliyet