Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 18 Eylül 2006 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Otomobil    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Öğretmen dayağı okul bıraktırdı

Ankara'da, birinci ve beşinci sınıflarda iki farklı öğretmenden dayak yediği iddia edilen öğrenci, depresyona girdiği için eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kaldı

ANKARA Milliyet

Ankara'da Sancaktepe İlköğretim Okulu'nda 1 ve 5. sınıflarda iki farklı öğretmenden dayak yediği öne sürülen Mustafa Sağun'un yaşamı karardı. Sağun, yediği dayakların etkisinden kurtulamayınca 'depresyona' girdi ve okulundan ayrıldı. Ailesi, bir yandan çocuklarının bozulan psikolojisini düzeltebilecek çare ararken, diğer yandan da mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
Anne Ayşe Sağun'a göre, oğlu 1. sınıfta, derslerinde diğer arkadaşlarından geride kaldığı gerekçesiyle sınıf öğretmeni N.A. tarafından dövüldü. Öğretmen bu olay nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kaldı ancak çocuk da zor günler geçirdi.

5. sınıfta da dayak
Anne Sağun, oğlunun 5. sınıfa gittiği 2004'te de öğretmeni E.Ç. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Teneffüste bir arkadaşıyla tartıştığı için dövülen Mustafa'ya bu dönemde, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 5 günlük rapor verildi. 6. sınıfın ilk döneminde yeniden okuluna dönen Mustafa'nın eğitim hayatı, ikinci dönem başında derste uyuyakalmasıyla değişti. Anlatımına göre, rüyasında öğretmeninden dayak yediğini gören Mustafa, hemen terk ettiği sınıfına bir daha dönmeyerek okulu bıraktı.
Ayşe Sağun Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na ve Ankara Başsavcılığı'na başvurdu. Ancak 'Okula dönerse yeni sorunlar yaşar' diyerek şikâyetlerini geri çekti.
Sağun'un ayrıldığı Sancaktepe İlköğretim Okulu Müdürü Ülkü Kaya da öğrencinin okul öncesinden sağlık sorunları olduğunu, ellerinde buna ilişkin raporlar bulunduğunu belirtti.






GÜNCEL
Gölleri kuruttuk
Sınavda türban karmaşası
Hükümete şehit tepkisi
Öğretmen dayağı okul bıraktırdı
Kaçak gökdelene soruşturma açıldı
14 milyon öğrenci için zil çalıyor!
Boğaziçi'nde 'tahribat' endişesi
Orman yangınında yanmış ceset bulundu
Mersin'de olaylı PKK gösterisi






Can Dündar
Sevgili öğretmenim!
Bugün çocuklarımızı teslim ediyoruz size öğre...
Hasan PULUR
Ha resmi tarih ha gayri resmi tarih...
"RESMİ tarih" denilince karşı çıkanlar vardır...
Çetin ALTAN
II. Ahmet'i hatırlayan var mı?
48 milyonluk nüfus içinde, kimsenin aklına ge...

© 2006 Milliyet