|
 |
|
|
Papa'nın üzüntüsü öfkeyi yatıştırıyor
İKÖ dönem başkanı Malezya, Papa 16. Benedictus'un üzüntüsünü ifade etmesini kabul edilir buldu, tepkiler azaldı
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Papa 16. Benedictus'un "İslam ile şiddeti bağdaştıran" açıklamalarının ardından Müslüman ülkelerde başlayan protesto eylemlerinde, Papa'nın pazar günü, olaylardan üzüntü duyduğunu açıklamasıyla azalma gözleniyor.
Dün dünyada geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenlenmezken Müslüman ülke liderlerinden Papa'nın olaylardan üzüntü duyduğuna ilişkin açıklamasının yeterli olduğuna ilişkin açıklamalar geldi.
'Açıklık getirdi'
İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) dönem başkanı Malezya, Papa 16. Benedictus'un tepki yaratan açıklamalarının ardından üzüntülerini ifade etmesini kabul edilebilir buldu, ancak böyle bir şeyin gelecekte yinelenmemesini istedi. BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Malezya Başbakanı Abdullah Ahmet Bedevi, Papa'nın sözlerine açıklık getirdiği ve üzüntü duyduğunu açıkladığı son konuşmasıyla ilgili olarak, "Sanırım, bunu kabul edebiliriz. Umarız, Müslümanları kızdıracak başka açıklamalar olmaz" diye konuştu. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad da, İslamiyetle ilgili sözlerini düzelten Papa'ya saygı duyduğunu söyledi.
Venezuela'nın başkenti Caracas ziyareti sonunda basın toplantısı yapan Ahmedinecad, "Barış ve adaletle ilgilenen Papa'ya ve herkese saygı duyarız. Daha önce söylemiş olduğu sözleri düzelttiğini duydum" dedi.
'Çok üzgünüm' demişti
Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benedictus, Almanya seyahati sırasında İslam ve Hz. Muhammed hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle tepki görmüş, daha sonra "Regensburg Üniversitesi'ndeki konuşmamın Müslüman inananların duyarlılığını inciticiymiş gibi görünen kısa bir bölümünün yol açtığı tepkilerden dolayı çok üzgünüm" demişti.
|
|
|

|