Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 22 Eylül 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Otomobil    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
KAYSERİSPOR'UN İRANLI OYUNCUSU KAVİANPOUR'UN DOPİNG YAPTIĞI TESPİT EDİLDİ
Dopingde ilk bomba patladı

Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında transfer ettiği Hamed Kavianpour'da, Gençlerbirliği maçı sonrası yapılan kontrol sonucunda, uyarıcı methylphenite isimli maddeye rastlandı. PFDK'ya sevk edilecek ve itiraz halinde B numunesi açılacak İranlı oyuncu 6 ay ceza alacak

AYŞE YEŞİN


Süper Lig'de sezonun ilk doping bombası patladı. Kayserispor'un İranlı futbolcusu Hamed Kavianpour'un ligin beşinci haftasında oynanan ve 45 dakika görev yaptığı Gençlerbirliği maçından sonra yapılan kontrolünde yasaklı listesinde yer alan "methylphenidate" isimli uyarıcı bir madde kullandığı belirlendi.
Kırmızı-siyahlı ekibin sezon başında transfer ettiği Kavianpour'un, A numunesinde ortaya çıkan yasaklı madde nedeniyle disiplin kuruluna sevk edileceği bildirildi. Kulübünün ve İranlı futbolcunun bu sonuca itiraz etmesi durumunda B numunesinin açılacağı, doping yaptığının saptanması durumunda Kavianpour'un cezasının kesinleşeceği kaydedildi.

Talimat açık
Disiplin talimatının "doping" başlıklı 31. maddesi doping yaptığı saptanan futbolcuya bir kez "methylphenidate" isimli uyarıcı maddeyi kullandığı için ilk defasında 6 ay, tekrarında 2 yıl, üçüncüsünde ise ömür boyu hak mahrumiyeti cezası öngörülüyor.
Kavianpour, Kayserispor'un bu sezon İnter-Toto'da Macar temsilcisi Sopron ile oynadığı iki maçta toplam 133 dakika, Larissa müsabakasında 1 dakika yer aldı. UEFA kupası ön eleme turunda ise forma giyemedi.
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, İranlı oyuncuya Süper Lig'de ise 4 maçta toplam 169 dakika görev verdi. Kavianpour, sarı-kırmızılı forma altında gol kaydetmeyi başaramadı.

Tümer yaktı

Fenerbahçeli Tümer doping kontrol görevlisinin başını yaktı. Sivasspor maçından sonra doping kontrolüne girmesi gereken, ancak statta idrar örneği veremeyince, uçağı kaçırmamak için hava alanına gitmesine izin veren doktorun, bir daha görev almayacağı öğrenildi. Talimata göre Tümer ile birlikte havaalanına gitmesinde sakınca bulumayan doping görevlisinin, prensipleri ve düzeni korumak düşüncesiyle bu yaptırıma uğradığı bildirildi.




SPOR
Ajanlar iş başında!
Liverpool ezberlendi
Dopingde ilk bomba patladı
Kartal'da ceza paniği
Konu kapanmıştır!
Doğan gürledi
Talat'tan FIA'ya suçlama
'Protestolar etkilemez'
Varna seferi
Beyaz Sayfa Operasyonu
İçimizdeki İrlandalılar
Avrasya'da ödül 572 bin dolar
Belediye penaltılarla: 6-5
Ender yıldızlaştı
Haber turu...
Nasıl bir sistemse...
Çetelere Ayhan Bermek çözümü
Plüton'un başına gelen
Kovalım, gitsin (mi)?
Nereden nereye
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR



Bilgin GÖKBERK
Nasıl bir sistemse...
Fenerbahçe, en değerli oyuncusunu, kritik maç...
Ercan GÜVEN
Çetelere Ayhan Bermek çözümü
Bizim spor medyası emekçileri, paradan puldan...
Uğur MELEKE
Plüton'un başına gelen
Türk futbolunda son yıllarda "yıldız" diye ta...
Erdoğan ŞENAY
Kovalım, gitsin (mi)?
Yazın kafa dinleyelim derken, hafta aralarınd...
Nilay YILMAZ
Nereden nereye
Eski hakemlerimizden doktor Ahmet Çakar, Kazı...


© 2006 Milliyet