13:4023 Eylül 2006 / Cumartesi 


Bu muhteşem kaleler satılık!

     
      Can KAMİLOĞLU DHA

DOLAR milyonerlerinin hayallerini gözönünde bulunduran uluslararası emlakçıların yeni gözdesi, dünyanın dört bir yanında yer alan tarihi kaleler oldu.
      Amerikanın önde gelen dergilerinden Forbes, bir çok ünlü ve zenginin fantazilerini süsleyen kalelerin emlak pazarının yeni ve yükselen trendi olduğunu yazdı. Uluslararası emlakçıların internet siteleri aracılığı ile satışa sundukları birbirinden muhteşem tarihi kalelerin fiyatları konumu ve durumuna göre değişiyor. Değeri milyonlarca doları bulan bu kalelerin bazılırının restarosyonu için yine milyonlarca doları gözden çıkarmak gerekiyor.
      Forbes'un en pahalı satılık kaleler listesinde İtalya'nın Kapri adasında bulunan Villa Castilione 38 milyon dolar ile birinci sıraya oturdu. Deniz kenarında kayalıkların üzerinde bulunan kalenin 7 yatak odası bulunuyor. Dergiye göre Fransa, İngiltere, İtalya ve Almanya satışa çıkardığı kalelerle en gözde ülkeler. ABD'de ise daha çok 19 ve 20'inci yüzyılda inşa edilmiş kaleler emlak pazarında.
     
Yorumlar(3)Yorum yaz
Ucuzmus
etilerde uyduruk bir daire 2 milyon dolar dersek bunlar bedavaymış...
Ah birde param olsa
resimlerine bile bakmak rüya gibi.ah birde param olsa.