|
 |
|
|
Kaf Kaf'ın iş kazası
Bence / Fatih Tanfer
Karşıyaka çok iyi mücadele örneği sergilediği İstanbul BŞB maçında ikinci yarı, hem talihsiz hem de dikkatsizliği yüzünden yediği goller nedeniyle 2-1 mağlup oldu.
Puan cetvelinde de 4 puanla son sıralarda kaldı. Karşıyaka, oynadığı bu oyun, mücadele azmi, enerji dolu oyuncuları ile bu durumu hakediyor mu? Kesinlikle hayır..
Pazar günü yazımda belirttiğim gibi Karşıyaka'yı seyrederken mücadeleden, oyun tarzından büyük keyif alıyorsunuz. Yense de yenilse de maça gelenler futbol adına mutlu oluyorlar. Ancak puan sıralamasındaki yerden hiçbir Karşıyakalı taraftar memnun değil. Hatta İstanbul BŞB maçı sonrası olduğu gibi öfkeli de. Aslında devreyi 1-0 galip bitirdiği maçta hemen ikinci yarının başında Sertan'ın attığı beceri, şans ve hata karışımından olan gol Karşıyaka'nın avantajını yok etti.
Kanattan orta gelmedi
Feyyaz Hoca göreve geldikten sonra yaptıklarını görüp vizyonunu tespitim sonrası herkes bilir ki, açık destek verdim, bunu haketti. "Yoktan bir takım yarattı" söylemi de bana ait bir ifadedir. Ancak İstanbul BŞB maçında eğer suçlu aramak gerekirse bunu şansızlık, formsuz oyuncular, hakem kararları diye sıralarsak maalesef bu maçta sevgili Feyyaz Hocam da bu listede önemli bir yer tutuyor. Çünkü Fortis Türkiye Kupası'nda Denizlispor karşısında seyrettiğim en iyi iki futbolcusu Serkan ve Ramazan'dı. Açıklanan kadroda Ramazan yok, Serkan ise geri dörtlünün sağında oynuyor. Taylan defansın solunda oynamaya çalışıyor (Bu mevkinin adamı olmadığı herkes tarafından görüldü. Sezer Sezgin oyuna girince Taylan, hocasına 'ileri mi gidiyorum' diye heyecanla sordu). Böyle olunca müsabaka boyunca iki kanattan bir tane orta gelmedi. Serkan yerini yadırgadı. En önemlisi 66. dakikada oyuna giren Muzaffer'in oynadığı oyundu. (Hem de Sezer Badur gibi mücadeleci bir oyuncunun yerine girdi. 4 numaralı Erkan o kanattan 30 metre sürerek iki top getirdi.) Maalesef sevgili hocam bu maçta oyuncu tercihlerinde yanlışlıklar yaptı.
Hesabını vermeliler
Benim gibi hiç bir yazısında teknik direktörlerin oyuncu tercihlerini eleştirmeyen, hep saygı gösteren, "En iyi hocalar bilir" diyen bir yorumcu, isminden ve yanlışlıklardan bahsediyorsa, bunun sebebi tüm İzmir takımlarının elde edeceği başarıdan mutluluk duyacağından dolayıdır. Eğer formsuz olan futbolcularına inanmış ise Feyyaz Hoca'ya saygım sonsuzdur. O oyuncularda bunun hesabını yine Feyyaz Hoca'ya vermelidirler.
Şu an puan dört. Bu hafta yükselişte olan Mardinspor deplasmanına gidiliyor. İyi oyun ve bu mücadele gücünü artık puanlarla taçlandırma zamanı gelmiştir. Bunu da Karşıyaka camiasınnın hakettiği unutulmamalıdır.
Ben İstanbul BŞB maçını, Feyyaz Hoca adına iş kazası olarak nitelendirip, bundan sonra doğruların çok olduğu, büyük emek sarfederek oluşturduğu mayasında ter ve Karşıyaka sevgisi olan bu takım, layık olduğu yere gelmelidir.
ege@milliyet.com.tr
|
|
|

|