Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 27 Eylül 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Sertab, holding olma yolunda!

Sertab Erener ile sevgilisi Demir Demirkan, mortgage ve inşaat alanında faaliyet gösterecek yeni bir şirket kurdu. Daha önce de 4 şirketi olan ikilinin, holding veya 'şirketler grubu' oluşturacak kadar şirketi oldu

Tebernüş Kireçci

Şarkıcı Sertab Erener ile sevgilisi Demir Demirkan, mortgage (ipoteğe dayalı uzun vadeli gayrimenkul satın alma sistemi) danışmanlığı ve inşaat alanında faaliyet gösterecek yeni bir şirket kurdu.
Sözleri Demir Demirkan'a, bestesi Demir Demirkan ve Sertab Erener'e ait Every Way That I Can'le 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'ye ilk birinciliği kazandıran ikilinin 'ticari ortaklığı' da giderek genişliyor.
Daha önce kendi mesleklerine yakın alanlarda (genel yapımcılık, müzik yapımcılığı ve halkla ilişkiler) dört şirket sahibi olan ikili, son şirketlerinde 'gayrimenkul' alanına geçerek, ticaret alanlarını genişletmiş oldu.

Mortgage aracılığı yapacak
Hem sevgili hem iş ortağı olan ikilinin son şirketinin adı Demirkan Yatırım İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret olarak belirlendi. Şirketin sermayesi 100 bin YTL. Daha önce ortak kurdukları bütün şirketlerde eşit payla ortak olan ikilinin, Demirkan Yatırım'daki pay oranları şirketle ilgili sicil kayıtları yayımlandığında görülecek.
Merkezi Cihangir Sıraselviler Caddesi'nde bulunan Demirkan Yatırım, sermaye büyüklüğü açısından önceki şirketlerden daha büyük. Oda kayıtlarında faaliyet konusu şöyle sıralandı:
İpoteğe dayalı uzun vadeli gayrimenkul satın alma sistemine (mortgage) aracılık etmek. Her türlü inşaat taahhüt işleri, konut, işyeri, ticarethane inşaatları yapmak satmak. Kendi hesabına arazi ve arsa almak. Bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak.

Beşinci ortaklıklarını kurdular
Erener ile sevgilisi Demir Demirkan'ın, son kurulan Demirkan Yatırım İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret ile birlikte toplam beş şirketi oldu.
Sertab Erener, annesi Yücel Erener ile birlikte, 2001 yılında Erener Uluslararası Müzik Yapım'ı kurmuştu. 25 bin YTL sermayeli bu şirkette, sermayenin 22 bin 500 YTL'lik kısmı Sertab Erener'e aitti. Anne Erener, bu şirketteki hissesini 18 Temmuz 2005'te Demir Demirkan'a devretti. Böylece Sertab Erener'in ailesine ait şirkete de Demirkan ortak oldu.
Sevgililer, yüzde 50 - 50 eşit paylarla, 2004'te Simya Müzik'i, 2005'te Simya Edisyon Danışmanlık'ı kurdu. 2006'da da Ese Halkla İlişkiler'de eşit pay sahibi oldular. Bu yıl kurulan ikinci şirket (grubun beşinci şirketi) Demirkan Yatırım İnşaat oldu. Bu arada, şirketlerinin merkezini de Bebek'ten Cihangir'e taşıdılar.





EKONOMİ
Sertab, holding olma yolunda!
Yurtdışında 10 yılda 703 Türk mağazası
Enerjide iki büyük ortaklık
Profesör maaşı, ocakta 2 bin 700 YTL olacak
Türk ayakkabıcılar 'çizme'yi aşıyor!
İhaleye talep az olunca faiz arttı
'Lara Park, denizle birleşecek' iddiası
Yibitaş Lafarge: İyi teklif gelmezse ortaklık sürebilir
KTHY, yer hizmetlerinde Havaş'la ortaklık yapıyor
Erdoğan, Bush'tan 1 milyar dolarlık ticaret jesti bekliyor
Roman'dan 'zamansız indirim' tepkisi
Türkiye, rekabette 12 basamak yükseldi
Nedim Şener'e ödül
Açlık sınırı 586 YTL'ye çıktı
Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi
Ziraat: En geç 2009'da İstanbul'a taşınacağız






Meral TAMER
Vazektomiyi Türk erkeğine anlatabilmek
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın eşinin...
Güngör URAS
Tuzumuz bol ama tuz fiyatları artıyor
Biz evlerde her yıl 300 ton, gıda sanayiinde ...


© 2006 Milliyet