
|
|
|
|
Bülbül Dağı eteği cennet gibi olacak
Selçuk'ta geçtiğimiz ay çıkan yangın, tam 370 hektarlık ormanı yok etti. Temizleme çalışmalarının ardından, bölge yeniden yeşile kavuşturulacak
DHA
Ülgür'den destek sözü
MERYEMANA Evi'nin de bulunduğu Bülbül Dağı'nda, 20 Ağustos'ta yaşanan yangının ardından yok olan 370 hektarlık alanda, ağaç kesim ve temizlik çalışmalarına başlandı. Kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Yetkililer, temizlemenin ardından yeşillendirme faaliyetlerine başlanacağını bildirdi. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, kendilerinin de her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Belediyenin projesi var
BÖLGEDE 30 hektar alanın kendilerine tahsis edilmesini istediklerini belirten Ülgür, şöyle konuştu: "Yangın havuzu yaptırıp, su hattı çekeceğiz. En ufak bir ateşte otomatik olarak devreye girecek jeneratör sistemi kuracağız. Stratejik noktalara su irsaliye hatları döşeyeceğiz. 500 metre aralıklarla vanalar koyacağız. Meryemana ile Kuşadası asfaltı arasında yangın yolu açacağız."
|
|
|

|
|