Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 07 Ekim 2006 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Nasreddin Hoca Karadenizli mi?

50 sanatçının işbirliğiyle hazırlanan ve Karadeniz fıkralarındaki Temel'i anlatan kitapta ilginç iddia: Nasreddin Hoca Karadenizli olabilir!

MAGAZİN SERVİSİ

'Dursun' ve 'Fadime' ile birlikte Karadeniz fıkralarının vazgeçilmez kahramanı olan "Temel"in kimliği nihayet aydınlanıyor. Karikatürcüler Derneği Trabzon Şubesi'nin "Temel"in doğum gününü tespit etmek için başlattığı kampanya büyüdü ve "Temel Kimdir?" adıyla 330 sayfalık bir kitaba dönüştü. 10 Ekim'de Heyamola Yayınları'ndan çıkacak olan kitaba 50'ye yakın yerli-yabancı yazar, karikatürist ve fotoğraf sanatçısı destek verdi.

Fadimeler okusun diye
Kitabın Karadeniz fıkralarının kahramanlarından biri olan "Temel"i okurların gözünde hak ettiği kimliğine kavuşturacağını iddia eden Heyamola Yayınları Genel Yönetmeni Ömer Asan, kitabın satışından elde edilecek geliri de "Temel'den Fadime'ye" adıyla düzenlenecek bir kampanyaya aktaracaklarını söyledi.
Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliği ile Beşiktaş Trabzonlular Derneği'nin organize edeceği kampanyada -Karadenizli olmak şartı aranmadan- kız öğrencilere burs verileceğini söyleyen Asan, kitabın yayımlanma amacını ise şu sözlerle açıkladı:

Öğretmen, imam, eylemci...
"Önüne gelenin Temel fıkrası anlattığı bir furyayla karşı karşıyayız. Temel'e ait olmayan, montaj, çeviri, yakıştırma kokan fıkraların bazen maksadı aşan etkiler yarattığına ve halkın tepkisini çektiğine çok şahit olduk. Bu kitapla hem böylesi yanlış anlamaları azaltmak hem de Temel'in yalnızca bir fıkra kahramanı olmadığını hatırlatmak istiyoruz.
Temel, Fadime'nin eşi, kardeşi, babası olmasının yanı sıra öğrenci, gazeteci, eylemci, öğretmen, işadamı, imam, fotoğrafçı, mimar, yapı ustası, futbolcu, balıkçı, sendikacı, arıcı ve yaylacı aynı zamanda... Fıkra kahramanı Temel özelinde, Nasreddin Hoca'nın Karadenizli olabileceğine - Temel'in akrabası, belki de Oflu hocaların atası- dair ciddi emareler var. Kitapta bu konuyla ilgili çok ciddi tezler de var."




YAŞAM
Çocuk pornocusu öğretmen çıktı!
Nasreddin Hoca Karadenizli mi?
Toplu mezarda Nazi izi
Milliyet bu tartışmayı teşvik ediyor
Hıçkırığı durdurmanın yolunu bulana 'Nobel'
Parayla saadet olur!
Solunum cihazına bağlı çocuğa adliye işkencesi
Bir öğretmen de kokain âleminde
Coşkulu kutlama
Bursa'da eşcinsellerin derneği kapatılmıyor
Kaçırılan bebek koliyle teslim edildi
Uzay Yolu malları bire 80 verdi!
Ünlü klarnetçi Luter öldü
İşadamı konuştu, çete çökertildi
Madonna'ya serenat
Padişah torunu Necla Sultan öldü
Liseliler yine kan revan içinde kaldı
Büfeci 'hacker'dan döviz soygunu!
Asılsız ihbar uçak indirdi







© 2006 Milliyet