|
 |
|
|
Papa, Vatikan'a THY ile dönecek
Uçak kaçırma eylemine rağmen Papa'nın THY uçağıyla dönme kararı değişmedi. THY'nin de jest yapıp ücret almayabileceği belirtildi
UTKU ÇAKIRÖZER Ankara
İslam dünyasından yükselen tepkiler ve THY'nin Tiran-İstanbul uçağının İtalya'ya kaçırılması sonrasında İtalyan kamuoyunda Papa'nın Türkiye'ye yapacağı seyahatin güvenliği sorgulanmaya başlanınca, Ankara, Vatikan yönetimine "en üst düzey güvenlik önlemleri sağlama güvencesi" verdi.
Türkiye ziyaretini iptal etmeme kararı alan Papa, uçak kaçırma eylemine aldırmadan İstanbul'dan Roma'ya THY uçağıyla dönecek.
Tiran-İstanbul seferini yapan THY uçağının kaçırıldığı gün, Vatikan Protokol Müdürü Gasparri'nin, Papa'nın 28 Kasım-1 Aralık arasında yapacağı Türkiye ziyaretini programlamak için Ankara'da Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğü öğrenildi. Bakanlık yetkilileri, "Papa'nın güvenliği için en üst düzey önlem alınacak" garantisi verdi.
'THY jest yapabilir'
Asker kaçağı Hakan Ekinci'nin THY uçağını İtalya'ya kaçırmasının Papa'nın Türkiye ziyaretinin sonunda Roma'ya THY uçağı ile dönme kararını etkilemediği öğrenildi.
Ankara'ya İtalyan havayolu Alitalia ile gelecek olan Papa, gezisinin sonunda İstanbul'dan Roma'ya THY'den kiralanacak özel uçakla gidecek. Yetkililer, "Gelen kişi Papa olduğu için belki THY bir jest yapıp ücret almayabilir" dedi.
Ankara'daki temaslarının ardından 29 Kasım'da İzmir'e geçerek Meryem Ana Kilisesi'nde ayin yönetecek olan Papa, İstanbul'da da Rum-Ortodoks, Ermeni, Süryani, Keldani cemaatlerinin dini liderleriyle bir araya gelecek.
|
|
|

|