|
 |
|
|
Arkas'la zirveye
İzmir'e voleybolda ilk şampiyonluğu getiren ekibin, yeni teknik patronu Benitez hedefi belirledi. İspanyol çalıştırıcı, Türkiye'nin 1 numarası olacaklarını iddia etti
Ulaş Sağ
Geçen yıl voleybolda Türkiye Şampiyonu olarak bir ilki gerçekleştiren ve İzmir'e tarihi başarı kazandıran Arkas, bu sezon daha büyük başarılara yelken açmak için İspanyol teknik adam Benitez'le çalışmaya başladı.
Ülkesinde çok parlak bir kariyeri olmasına rağmen, Türkiye'de fazla tanınmayan İspanyol çalıştırıcı ile hedeflerini ve Arkas'ı konuştuk;
"Arkas'ın sunduğu projeye ikiye bölmek lazım. Sportif olarak ayrı, sonuç olarak ayrı değerlendirmeliyiz. Tabiiki ikisinin aynı seviyede gitmesi, projenin gelişmesine katkı sağlar. Her zaman final oynayacak, finallere adını yazdıracak bir takım yaratmayı amaçlıyoruz. Arkas Spor Kulübü'ndeki devamlılık, sosyal bir sonucu da beraberinde getirecek. Türkiye'nin bir numaralı kulübü olunacak. Hatta İzmir, voleybolun merkezi olabilir.
Olabildiğince uzağa gitmek
Bu bir ekip işi. En tepede Lucien Arkas. Kulüp Başkanı Mario Sponza, Uğur Özden, Yaşar Ergün, ben, teknik ekip ve oyuncular.
İşin çok önemli bir kısmı da seneye bitirilecek salon. Tüm takımlar aynı ortamda çalışma imkanı bulacak ve proje oturacak. Sportif bir kent olan İzmir'de bu yapılanma daha çabuk olur.
Şampiyonluğu korumak, kazanmaktan daha zor. Ligin, çekişmeli geçeceğini düşünüyorum. Özellikle ikinci etabın daha farklı olacak. İspanya'dakine benzer bir lig var. Tek fark İspanya'da ekiplerin daha genç olması. Burada ilk altılar daha yaşlı. Gençler, futbol ve basketbolu daha çok tercih ediyor.
Avrupa Top Teams Kupası'ndaki hedeflerimizi, ayaklarımızı yere basarak belirledik. Paok (Yunanistan), Butvanska Livijera (Sırbistan), Azerneft (Azerbaycan) ve Shaktospetsstra Soligorsk (Belarus) takımlarının bulunduğu gruptan çıkacak takımla karşılaşacağız. Sırp veya Yunan takımını bekliyoruz. Sırplar daha teknik. Yunan ekibi ise daha tecrübeli. Olabildiğince uzağa gitmeyi hedefliyoruz."
|
|
|

|