Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 19 Ekim 2006 / Perşembe  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil

Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Başbakan'ın sağlığı


2002 seçimlerini hızlandıran süreçte Başbakan Ecevit'in rahatsızlığı dramatik bir rol oynamıştı. O zamana kadar, Hüsamettin Özkan'ın eşgüdümünde "üçlü koalisyon" liderleri arasındaki zirve toplantılarıyla sürdürülen hükümetin devamı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in "erken seçim" isteği ve MHP lideri Bahçeli'nin tarih ilanıyla olanaksız hale gelmişti.
Parlamento süratle altı ay sonra seçim kararı almak zorunda kaldı. AKP iktidara geldi. Ankara önceki güne, "Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlandığı" haberiyle başladı.
Meclis'e gelirken makam aracında baygınlık geçiren Erdoğan'ı hastaneye yetiştirme paniğindeki korumaları ve sürücünün yol açtığı "skandal" ancak "Burası Türkiye!" dedirtecek türdendi. Başbakan, kapıları kilitlenen zırhlı araçtan balyozla camların kırılması sonucu 7-8 dakikalık gecikmeyle çıkarılabildi.
Hastane yetkililerinin sonradan verdiği bilgiye göre Erdoğan kan şekerinin düşmesinden kaynaklanan "hipoglisemi atağı" geçiriyordu. Ancak panikle arabayı çalışır vaziyette bırakan makam sürücüsünün hatası nedeniyle baygın durumda mahsur kalmıştı. Bir kalp krizi halinde yaşamından olabilirdi.
Milliyet Ankara Bürosu'ndan foto muhabirimiz Serdar Özsoy, büyük bir gazetecilik başarısına imza atarak "skandal anı" görüntüledi.
Baygın durumdaki Başbakan ve balyozla camları kıran koruma ekibi! Neyse ki Güven Hastanesi'nde işler yolunda gitti ve Başbakan Erdoğan 9 saat sonra şoku atlatmış, ama hayli yorgun şekilde evine yolcu edildi. Çıkış anındaki görüntüler de hastaneye getirilişindeki "arabesk" manzaradan farksızdı. Bir açılış töreninden çıkarcasına, üzerine gül yaprakları serpiştirildi.
Başbakan ve ailesine, Türkiye'ye geçmiş olsun diliyoruz. Daha önce Ecevit ve Özal'da olumsuz örneklerini yaşadığımız gibi bizde siyasi liderlerin yaşamları pamuk ipliğine bağlı. Ne yazık ki yaşadıkları yoğun programa uygun bir sağlık desteğinden yoksunlar. Kuşkusuz bunda Türkiye'ye özgü siyasetin liderleri günde 18 saat oradan oraya koşturmaya mecbur bırakan "çevre" koşulları kadar kişisel tutumları da rol oynamaktadır.
Erdoğan da aşırı yorgunluk ve halsizlik sonucu şeker şokuna girmiştir. Hekimler bu rahatsızlığın yol açtığı depresif ruh halinden söz ediyorlar ve akla ister istemez şehit cenazeleriyle ilgili olarak "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" sözleri geliyor.
2007'de cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var.
Başbakan'a acil şifalar diliyoruz.

dsazak@milliyet.com.tr








Taha AKYOL
Fransız cumhuriyet ideolojisi
FRANSIZ iş dünyasının en üst kuruluşu Medef'i...
Çetin ALTAN
Duygusal ve beyinsel bir mengene
Önceki gün saat 11.30 suları... TV ekranların...
Melih AŞIK
Tanyeli kıvırmadı
Haber Bugün gazetesinden... Başlığı "Zulüm ve...
Fikret BİLA
Sağlık Bakanı Akdağ: Özel sistem kurulacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a rahatsızlığı ...
Hasan CEMAL
Hiç aklıma gelmezdi!
Siyasette çok şey aklıma gelirdi de, Baykal'ı...
Güneri CIVAOĞLU
Kafada uyum
Türkiye'nin AB yol haritasında yükselen bariy...
Can Dündar
Fransa'ya tepki mi? Ne tepkisi?
Dün Avustralya radyosundan aradılar:
Hurşit GÜNEŞ
2006 bütçe performansı -1-
Bir bütçenin belki de en önemli ve esnek tara...
Doğan HEPER
İnkâr, ret ve Orhan Pamuk
ÇOĞUMUZ Fransa'nın kabul ettiği gibi, "soykır...
Semih İDİZ
AB'den, Kıbrıs'ta 'bedel ödetme' tehdidi var
AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın Kıbrıs konusu...
Sami KOHEN
Askerin konuşma hakkı...
İNGİLTERE bugünlerde generallerin hükümetin p...
Metin MÜNİR
'En beğendiği' kuruma sattı, şimdi tatile çıkıyor
Erol Sabancı, 20 yıldır aile toplantılarında ...
Hasan PULUR
Selahattin İçli de gitti...
EĞER Türk musikisini, "alaturka"yı severseniz...
Derya SAZAK
Başbakan'ın sağlığı
2002 seçimlerini hızlandıran süreçte Başbakan...
Meral TAMER
Cenazenizde hangi müzik çalınsın istersiniz?
Venedik Bienali, 110 yıllık tarihinde İtalya ...
Yaman TÖRÜNER
Merkez Bankası reformu nasıl olmalı?
Pazartesi günkü yazımda, bu konudaki ipuçları...
Güngör URAS
2007 bütçe taslağına göre ekonomi ne büyür, ne küçülür
Son zamanlarda bir "frene basma, ekonomiyi so...
Serpil YILMAZ
Toprağın hakkını savunanlar geliyor
Yerli ve yabancı sermayenin yeni yatırım terc...
M. Ali BİRAND
Başbakan'ın verilmiş sadakası varmış
TV haberlerinde ve gazetelerden Başbakan'ın b...

© 2006 Milliyet