Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 20 Ekim 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Tofaş, D200'ün adı 'Türkçe' olsun dedi, ama 'Linea' oldu

LEVENT KÖPRÜLÜ

Tofaş'ın geliştirilme aşamasında da büyük rol oynadığı ve ilk etapta Türkiye'de üretilmesi planlanan 'D200' kodlu sedan aracın ismi, 'Linea' olarak belirlendi.
Aracın, 170 milyon euro'luk bir yatırımla Bursa'da üretilip, Avrupa'ya da satılması planlanıyor. Geliştirme çalışmalarının tamamlandığı ve dünya tanıtımının 2 Kasım'daki İstanbul Auto Show Fuarı'nda yapılacak. Aracın ismi İtalyanca'da 'çizgi, hat' anlamına geliyor.

Alfredo Altavilla istemişti
Tofaş, büyük ölçüde ihraç edilecek bu yeni Fiat modeline Türkçe isim bulunması için İtalya nezdinde girişimlerde bulunmuştu.
Araca İtalyanca isim seçilmesinin, Türkçe bir ismin telaffuzunun zor olacağı düşüncesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Tofaş CEO'su Alfredo Altavilla, bu yılın başlarında yaptığı açıklamalarda, D200 projesinin, Türkçe isim taşımasını istediğini söylemişti.
Tofaş'tan yapılan açıklamada, 300 dolayında Türkçe isim önerisi geldiği ve bu isimlerden 7'sinin değerlendirme için İtalya'ya gönderildiği belirtiliyor. Aynı açıklamada, Brezilya ve Avrupa'dan da gelen önerilerin müşteri gruplarınca değerlendirildiği, Linea'nın büyük çoğunlukla seçildiği ifade ediliyor. Ancak Türkiye'den hangi isimlerin önerildiği henüz açıklanmamakta.
Türkiye'nin dışında Brezilya ve Çin'de de üretilecek, proje liderliğini de Tofaş'ın yaptığı D200 kodlu araç, Grande Punto platformunda üretilecek ve Fiat'ın C sınıfındaki yeni sedan modeli olacak. Araçtan Bursa'da yılda 60 bin adet üretilecek.





EKONOMİ
Halkbank'ta güçlü aday İspanyol banka
CNR'ın fuarcılık yetkisine iptal
Otoyola zam (mı) geliyor
'İş, finansal açıdan doğru'
Hazine'den eurotahvil ihracı
Koç, Döktaş'ı Finli Componenta'ya sattı
Tofaş, D200'ün adı 'Türkçe' olsun dedi, ama 'Linea' oldu
Unakıtan: Merkez bağımsız, bana selam bile vermiyor
29 Ekim'de 4 bin 350 kişi bedava uçacak
Cargill için yargı kararına by-pass
OECD'den 'elit' okul eleştirisi
Opel Astra'nın dünya tanıtımı Türkiye'de
Güler: ÖİB elektriğe zam kararı veremez
Doğan Online'dan ADSL hizmeti
5'inci Sanayi Kongresi 1 - 2 Kasım'da yapılacak






Meral TAMER
"Kadın sanatçı, Türkiye'de ABD'ye göre daha şanslı"
Venedik Bienali'nden 56 eserin İstanbul'a gel...
Güngör URAS
Fitre ve zekât zamanı geldi
Ekonomi denilen şey iştir, aştır. Üretim olac...


© 2006 Milliyet