Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 22 Ekim 2006 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
'ALEV TOPU' GERİ DÖNDÜ

Marmara'yı sallayan 5.2'lik depremden önce Manyas Gölü'nde alev topu görüldüğü iddia edildi. MTA uzmanları inceleme başlattı


Marmara Bölgesi'ni sallayan 5.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Manyas Gölü'nde, sarsıntı öncesi alev topu görüldüğü iddia edildi. Balıkesir Valiliği, iddialar üzerine MTA uzmanlarının Manyas Gölü'nde inceleme yapacağını açıkladı.
Can kaybına yol açmayan deprem sırasında fenalaşarak hastanelere kaldırılan 18 kişi ise tedavilerinden sonra taburcu edildi. Depremin hasara neden olduğu köylerde hasar tespit çalışması başlatılırken, büyüklüğü 2.6 ile 3.4 arasında değişen 12 artçı şok kaydedildi.


Minarenin külahı yıkıldı
Başta İstanbul olmak üzere tüm Marmara'da hissedilen depreme teravi namazının sonunda yakalanan cemaat, panik içinde camilerden kaçtı. Bölgede can kaybına neden olmayan deprem bazı köylerde hasara neden oldu. Bandırma'ya bağlı Doğruca köyünde beş evin duvarları çatladı, cami minaresinin bir bölümü yıkıldı. Cemaat, depremden birkaç dakika önce dağıldığı için şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Bandırma Sanayi Sitesi'ndeki caminin külahı yıkılırken, Bereketli Köyü Camii'nin son cemaat mahfili olarak kullanılan ek bina hasar gördü. Akçapınar köyünde de daha önce terk edilen bazı kerpiç evler yıkıldı.
Doğruca köyünde depremden sonra konutlarına girmeyen vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi. Bazı vatandaşlar sokak ortasında yaktıkları ateşin etrafında toplanırken, kadınlar ve çocuklar köydeki araçlarda uyudular. Balıkesir Valiliği'nce oluşturulan kriz merkezi, depremden zarar gören köylerde inceleme ve hasar tespit çalışması başlattı.
Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu da, "Vatandaşlar deprem sırasında gölün üzerinde alev topuna benzer bir şey gördüklerini söylüyor. MTA uzmanlarının gölde inceleme başlatmalarını istedik" dedi.




YAŞAM
'ALEV TOPU' GERİ DÖNDÜ
Murat'ın ameliyatı literatüre geçecek
Boğazlar'a tehdit
Bize gurur veren ödüller
Tatilciler yollara düştü
İşte en süper kahramanlar
Koklaya koklaya ölçüm yaptılar
Köpeği kurtarırken Zeynep'i öldürdüler
İstanbul'dan bir 'dev' geçti
Pompalı tüfekle şekerci bastılar: İki kişi öldü
Tunceli'ye 25 yıl sonra sinema geldi
3 gün ölümle pençeleştiler
Pandaların bereket yılı
Sıcak yüzünden 200 milyon kişi göç edecek
Kalaşnikoflu gaspçılar!







© 2006 Milliyet