Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 24 Ekim 2006 / Salı  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Oynamadan kaybetmişlerdi

Görüş / Bülent Buda

Önce Ali Ulvi Kiremitçiler'in ölüm haberi ile sarsıldık. Son yolculuğuna uğurlama törenine katılamadık, maçtan ötürü. Olağanüstü bir Karşıyakalıydı Ali Abi. Daha da fazlası muhteşem bir adam! İyiler giderek eksiliyor. Hüzün veriyor, yoksullaşıyoruz!.
Bu kez Atatürk'teydi Karşıyaka. Seyirci 15 dakika suskundu. Tepkisini sessiz kalarak göstermeyi yeğledi. Feyyaz Uçar alışılımışın dışında kulübeden burnunun ucunu göstermiyor. Niye ki?. Futbolcular oyun alanındalar.
Görebiliyorsunuz. Ancak niye oradalar, ne yapıyorlar açıklaması zor!. Oynar gibi yapıyorlar ama "Bitse de gitsek" gibi bir durum. Ya hocalarının gideceğini biliyorlar ya da gitmesini istiyorlar!!! Bir tür tepki futbolu. Ruhsuz, heyecansız, isteksiz, edilgen.

Adamlar piyangonun farkında
Birol beyninde bu işi bitirmiş. Bu çimento uymadı, çatlaklar var. "Beni bırakın gideyim abiler. Olmadı ne yapalım" der gibi. Bir kaçı hariç diğerleride öyle.
Atatürk Stadı'nın çimleri piknik alanı sanki. Birkaç masa, sandalye, tavşan kanı bir çay servisi!. Orduspor öyle ahım şahım bir takım değil.
Ama adamlar büyük piyangonun farkında. Karşılarında ayakta dirençli adamlar yoktu. Sürüngenler vardı!
Sıralamanın dibine yönelmiş Orduspor'a yaşam suyunu altın bardakta sunanlar, sırtında Karşıyaka forması ile bonkörlük yapanlar, dönüş bileti alınmış evde valiz hazır. Bu görüntüde futbolcuların maç taktigi veriliyor. Ne maç taktiği "Yapılan veda hutbesi."
Kimseden çekmedi bu İzmir, üç büyüklerde forma giymiş "Megolomanlardan" çektiği kadar.
Kulübeden burnunun ucunu göstermeyen, futbol alanında sergilenen rezalete müdelehaleyi gereksiz gören, bitime 5 dakika kala lütfedip taraftara 5 parmağını göstererek yani "5 dakika sonra gidiyorum" mesajını gösteren Feyyaz Uçar'ın futbolcularından daha ne bekliyordunuz ki?
Onlar zaten oynamadan kaybetmişlerdi!
Güle güle Uçar, seni özleyeceğiz!

egespor@milliyet.com.tr








EGE
Oynamadan kaybetmişlerdi
Emeklilik hakkında her şey
Sokağı güzelleştiren çiçekleri çalıyorlar
Vestel Manisaspor





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Bülent Buda
Necati Çetiner
Özgür Kaynar
Engin Önen

© 2006 Milliyet