|
 |
|
|
Oynamadan kaybetmişlerdi
Görüş / Bülent Buda
Önce Ali Ulvi Kiremitçiler'in ölüm haberi ile sarsıldık. Son yolculuğuna uğurlama törenine katılamadık, maçtan ötürü. Olağanüstü bir Karşıyakalıydı Ali Abi. Daha da fazlası muhteşem bir adam! İyiler giderek eksiliyor. Hüzün veriyor, yoksullaşıyoruz!.
Bu kez Atatürk'teydi Karşıyaka. Seyirci 15 dakika suskundu. Tepkisini sessiz kalarak göstermeyi yeğledi. Feyyaz Uçar alışılımışın dışında kulübeden burnunun ucunu göstermiyor. Niye ki?. Futbolcular oyun alanındalar.
Görebiliyorsunuz. Ancak niye oradalar, ne yapıyorlar açıklaması zor!. Oynar gibi yapıyorlar ama "Bitse de gitsek" gibi bir durum. Ya hocalarının gideceğini biliyorlar ya da gitmesini istiyorlar!!! Bir tür tepki futbolu. Ruhsuz, heyecansız, isteksiz, edilgen.
Adamlar piyangonun farkında
Birol beyninde bu işi bitirmiş. Bu çimento uymadı, çatlaklar var. "Beni bırakın gideyim abiler. Olmadı ne yapalım" der gibi. Bir kaçı hariç diğerleride öyle.
Atatürk Stadı'nın çimleri piknik alanı sanki. Birkaç masa, sandalye, tavşan kanı bir çay servisi!. Orduspor öyle ahım şahım bir takım değil.
Ama adamlar büyük piyangonun farkında. Karşılarında ayakta dirençli adamlar yoktu. Sürüngenler vardı!
Sıralamanın dibine yönelmiş Orduspor'a yaşam suyunu altın bardakta sunanlar, sırtında Karşıyaka forması ile bonkörlük yapanlar, dönüş bileti alınmış evde valiz hazır. Bu görüntüde futbolcuların maç taktigi veriliyor. Ne maç taktiği "Yapılan veda hutbesi."
Kimseden çekmedi bu İzmir, üç büyüklerde forma giymiş "Megolomanlardan" çektiği kadar.
Kulübeden burnunun ucunu göstermeyen, futbol alanında sergilenen rezalete müdelehaleyi gereksiz gören, bitime 5 dakika kala lütfedip taraftara 5 parmağını göstererek yani "5 dakika sonra gidiyorum" mesajını gösteren Feyyaz Uçar'ın futbolcularından daha ne bekliyordunuz ki?
Onlar zaten oynamadan kaybetmişlerdi!
Güle güle Uçar, seni özleyeceğiz!
egespor@milliyet.com.tr
|
|
|

|