Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 29 Ekim 2006 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
TBMM BAŞKANI ARINÇ:
Yasaklarla hedefe ulaşılmaz

ANKARA Milliyet


TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhuriyet Bayramı mesajında, Türkiye'nin kısır çekişmeler, yasaklarla hedeflerine ulaşmasının imkânsız olduğunu savundu. Arınç, mesajında "Özgürlüklerden korkan rejimin kendisine güveni yok demektir. Türkiye içine kapanmadan dünyayla bütünleşmelidir" ifadesini kullandı.
  • Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Cumhuriyetin kuruluş ideali olan hedefe, bugün daha yakınız. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak, birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkacak, cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya bundan sonra da devam edeceğiz.
  • CHP lideri Deniz Baykal: Atatürk, cumhuriyetin ilanıyla birlikte, 'Türkiye'de, artık saltanat, hilafet yok, milletin egemenliği var, egemen olan millettir' demiştir. Bu gerçeğe rağmen, bugün TBMM'de dini kurum, kuruluş veya din tacirlerine yakınlığın bir ayrıcalık gibi sunulmaya çalışılması, Başbakanlık'ta, bakanlıklarda, AKP'li belediyelerde dini düzen özlemcilerinin en üst makamda bulunması üzücü, hatta tehlikelidir.
  • DYP lideri Mehmet Ağar: Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğine karşı gaflet, dalalet içinde bulunanlar kadar uluslararası güçlerle çıkarları için işbirliği yapanlar da Türk milletinin asil karakterini, hüsrana uğrayacaklarının kesin bir kanıtı olarak hesaba katmalıdır.
  • ANAP lideri Erkan Mumcu: Türk milleti cumhuriyet rejimini benimsediğini her vesileyle ortaya koymuştur. Ne var ki, geçen 83 yılda siyasi tarihimizde bize acı veren olayların temelinde; vatandaşını rejimin gerçek sahibi olarak görmeyen, halkından korkan ve vatandaşından uzak duran bir zihniyetin izleri vardır.
  • MHP lideri Devlet Bahçeli: 83 yıl sonra ülkeyi yönetenlerin, devletimizin temel niteliklerini sarsacak boyutta gaflet sergilediği bugünlerde cumhuriyet ruhunun bu anlamı çok daha önem kazanmıştır.
  • Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt: Bölücülük ve irtica tehdidine karşı, laiklik ile Atatürk milliyetçiliği, sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin yolunu aydınlatmaya devam edecek. Cumhuriyeti yükseltme ve devam ettirme sorumluluğundan aldığımız güçle cumhuriyete yönelen saldırılar karşısındaki kararlı tavrımızı muhafaza ediyoruz.




  • SİYASET
    'Dindar ile dini alet eden ayırt edilmeli'
    AKP vitrini yenileyecek
    Erbakan'ın gövde gösterisi
    13 diplomat ilk kez büyükelçi oldu
    Milletvekilliğinde üst sınırı tartışmaya açtı
    Silah sorusuna fezleke yanıtı
    Yasaklarla hedefe ulaşılmaz






    Olay Yaratan Şemdinli İddianamesi (PDF) (DOC)

    Fikret BİLA
    CHP'nin cumhuriyeti koruma refleksi
    Cumhuriyetin 83. yılını bugün kutluyoruz.
    Güneri CIVAOĞLU
    Atatürkçüye de Nobel
    Bu yıl Nobel'e aday bir başka Türk daha vardı...
    Derya SAZAK
    Cumhuriyet
    Millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız yen...


     AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


     AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
     Kopenhag Kriterleri

    © 2006 Milliyet