
|
|
|
 |
|
|
Dersane sanal başarı gerçek
İki üniversite öğrencisinin imkansızlıklar içinde kurduğu "dersizle.com" internet sitesinden 500 bin kişi faydalanıyor
Sınava hazırlanan "tık"lıyor
EGE Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Ümit Dilli ve Dokuz Eylül İşletme Fakültesi öğrencisi Barış Sözen, bir yıl önce ÖSS'ye hazırlananlar için dersizle.com internet sitesini kurdu. Ücretsiz girilen site, Türkiye'nin dört bir yanından öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Paraları yok, azimleri var
İKİ eğitim gönüllüsünün çabalarına, sonraki günlerde 10 üniversiteli daha ders anlatarak, video çekimi yapıp göndererek destek verdi. Stüdyosu olmayan, aldıkları kameraların taksitlerini bile güçlükle ödeyen gençler, büyük bir başarı yakaladı. Sanal dersaneden faydalananların sayısı şimdi 500 bine ulaştı.
SİTENİN MİMARLARI ANLATIYOR
Barış Sözen
Yola çıktığımızda 77 videomuz vardı. Şimdi 260 videoya ulaştık. Gönüllü yeni arkadaşların katılımıyla hem derslerin içeriğini hem de videoların görüntü kalitesini artırdık. Amacımız ÖSS sınavına hazırlanan gençlere destek olmak.
Ümit Dilli
İlk kurulduğunda 200 kişi olan ziyaretçi sayısı şu an 500 bini aştı. Sitenin içeriğini daha da genişletiyoruz. Şu an bir çekim yerimiz yok. Kameranın taksitlerinin yanı sıra aylık giderleri de kendimiz karşılamaya çalışıyoruz.
|
|
|

|
|