Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 31 Ekim 2006 / Salı  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Bakan Çiçek: 301. maddeyle şöhret elde ediliyor

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 'Kim 301'den şey oluyorsa, bir Batı ülkesinden hemencecik bir ödül veriyorlar' dedi

ANKARA Milliyet


Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hükümetin kafasının Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinin değiştirilmesi konusunda karışık olmadığını söyledi. 301. maddeden yargılanan Nobel Edebiyat Ödül'lü yazar Orhan Pamuk ile İtalya'dan gazetecilik ödülü alan yazar Elif Şafak'a isim vermeden göndermede bulunan Çiçek, "Bir kısmı da 301 üzerinden şöhret elde etmeyi bir kolaycılık olarak görüyorlar, ödül almak için de bir kolaylık getiriyor. Kim 301'den şey oluyorsa, bir Batı ülkesinden hemencecik bir ödül veriyorlar" dedi.

'Benzeri ya da aynısı var'
Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısının ardından soruları yanıtlayan Çiçek, 301. maddenin sadece Türkiye'ye mahsus bir madde olmadığını ifade etti. "Birçok Avrupa ülkesinde bu maddenin ya benzeri ya aynısı var. Biz, AB'ye uyum sağlamak noktasında, müktesebatla paralellik arz etsin düşüncesiyle yaptık. Özgürlük hiçbir zaman hakaret anlamını içermiyor, aşağılama anlamını içermiyor. Bunun arasındaki dengeyi kurmak da bütün dünyada yargının görevidir, görevi olmaya da devam ediyor" diyen Çiçek, söz konusu maddenin geçmişte değiştiğini, bundan sonra da değişebileceğini belirtti.
Cemil Çiçek, "Bundan önceki değişiklik AB ile oturulup konuşularak yapılmıştı. Sonuçta bu değişiklikler yapıldığı içindir ki, Türkiye 3 Ekim'de müzakere tarihini aldı" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın, "Eğer bu maddede değişiklik arzu ediliyorsa, herkes neyi ve nasıl değişecekleri yazılı olarak bildirsinler, biz görüşlere açığız" dediğini anımsatan Çiçek, şöyle devam etti:

'Hukuken tartışılmıyor'
"Değişmez demiyoruz ama bu madde hukuken tartışılmıyor, Türkiye'de siyaseten tartışılıyor. Bu madde üzerinden siyaset yapılıyor, bu madde üzerinde muhalefet yapılıyor. Siyaseten değerlendirme yapılan noktada da hukuken verilecek cevap farklıdır. Bir kısmı da 301 üzerinden şöhret elde etmeyi bir kolaycılık olarak görüyorlar. İsterseniz tırnak içinde söyleyeyim, ödül almak için de bir kolaylık getiriyor. Kim 301'den şey oluyorsa, bir Batı ülkesinden hemencecik bir ödül veriyorlar."




SİYASET
Ne satılacak biliriz!
Bakan Çiçek: 301. maddeyle şöhret elde ediliyor
Sahip çıkmayınca müdahale oluyor
Gül: Finlandiya planı yapıcı
Semra Sezer'in elini öptüler
Peres: Türkiye benim gibi sağlıklı
'Brüksel'de, Ankara'da sıkıntı yok'
DTP, ateşkes için MHP'den randevu istiyor
Rumsfeld harita krizi için gönül aldı
Bulgaristan seçimine Türkiye'den 55 bin oy
'Bomba attırdım'a takipsizlik
MGK'da gündem irtica






Olay Yaratan Şemdinli İddianamesi (PDF) (DOC)

Taha AKYOL
Şehir ve tarih
DÜN ilk defa Ankara'nın yeni havaalanından ge...
Fikret BİLA
Çankaya'dan siyaset dışı notlar
Cumhurbaşkanı'nın 29 Ekim, TBMM Başkanı'nın 2...
Hasan CEMAL
Aşk, ekmek, demokrasi!
Böyle bir başlık ilgi çekebilir. Ama yazıyı i...
Güneri CIVAOĞLU
Yüz dili
Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması sorunu, klasik ...
Derya SAZAK
Deprem analizi
Bayramda İstanbul'dan da hissedilen 5.2 büyük...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2006 Milliyet