Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 01 Kasım 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İyi kız orgazm olamıyor

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği'nin hazırladığı dosyaya göre 'iyi kız' olarak tanımlanan kadınlar, sevişmeyi başlatmayı ve fanteziler kurmayı ahlaksız buluyor

Ayşegül Aydoğan Atakan

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği'nin (CETAD) AB finansmanıyla başlattığı proje kapsamında hazırlanan "Cinsel Yaşam ve Sorunları" dosyası yayımlandı.
Dosyada "iyi kız sendromu"nun orgazmın önündeki en büyük engel olduğu bildirildi. Buna göre çocukluğunda ve gençliğinde kendisini 'iyi kız' olarak tanımlayan her 10 kadından 9'u yetişkinlikte orgazm olamıyor.
Dosyayı hazırlayan isimler dün Swiss Otel'de basın toplantısı düzenledi.
İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Şahin, 20 - 30 yıl önce tarif edilen 'iyi kız' sendromunu, "Uslu, söz dinleyen, hanım hanımcık, ebeveyn ve öğretmenleriyle çatışmayan, her yerde beklenildiği gibi davranan, cinsellikle ilgili soru sormayan, erkek arkadaş edinmek için istekli olmayan genç kız ve kadınlardır" diye açıkladı.
"Geleneksel kadın cinsel rolünü benimsemiş kadınların yaşadığı iyi kız sendromu, orgazm yaşamalarının önündeki en büyük engel" diyen Şahin, bu kadınların sevişmeyi başlatmayı, sevişmeye ilişkin fanteziler kurmayı ahlaksız bulduğunu kaydetti.

Sorunlar ve mitler
Dosyada, erkeklerde erken boşalmanın, kadınlarda da vajinismusun en sık rastlanan cinsel sorunların başında geldiği belirtildi.
Türk halkının 'cinsel mitleri'ne de değinilen dosyada projeye katılan 20 ilden 1537 kişinin yüzde 25'inin "eşcinsellik bir akıl hastalığı çeşididir", yüzde 37'sinin "Erkek cinsel ilişkiyi her zaman ister ve buna her zaman hazırdır", yüzde 15'inin "Tüm fiziksel yakınlaşmalar cinsel ilişkiyle bitmelidir" ifadelerine "tamamen doğru" yanıtını vermesi dikkat çekti.




YAŞAM
Kanlı bıçaklı lise bahçesi!
BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ
'Türkiye büyüleyici ancak sansür var'
İstanbul'a kadınlar parkı haberi ve yankıları
İyi kız orgazm olamıyor
Paris'ten İstanbul'a trenle yolculuk bir başka
'Büyük deprem için süre doldu'
Doktor baba cep telefonuyla çırpındı, olmadı
Fırtınaya teslim olduk
Sylvia Plath'ın yayımlanmamış şiiri bugün internette
Dinçkök'ün çantası 79'uncu işiymiş
Çelik okulda şiddetin bilançosunu açıkladı
Yine Afyon, yine iki aile çatıştı: 5 yaralı
Savcı da kapkaç kurbanı oldu
Zorlu'nun kızı vefat etti
Sarıgül'ün anne acısı
MHP'li başkan filmi yarıda kestirtti







© 2006 Milliyet