|
 |
|
|
IMF Birinci Başkan Yardımcısı Lipsky: Zamlar olağan
IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, 2007 yılı için hedeflenen yüzde 6.5 faiz dışı fazlanın (FDF) 1.5 puanlık kısmının devlet iştiraklerinden elde dileceğini hatırlatarak, "Bu kurumlar görece olarak finansal açıdan zayıf durumda. Dolayısıyla bu alandaki fiyat ayarlamaları olağan karşılanmalı" dedi.
Lipsky, İstanbul temaslarından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk ekonomisinin son yıllarda yakaladığı yüksek başarının devamı için mali disiplinin, yapısal reformların ve düşük enflasyon hedefinin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Lipsky, "Bütçede öngörülen harcamalar üzerinde kontrol sağlanması gerekiyor. Bu konuda hükümetle fikir birliği içindeyiz. Hükümet de mali politikaların devamı konusunda kararlı olduğunu gösteriyor" dedi.
Cari açık sürdürülebilir
Cari açık konusundaki sıkıntının sürdüğünü dile getiren Lipsky, ancak Türkiye'nin uyguladığı mali disiplini devam ettirdiği sürece her türlü cari açığın "sürdürülebilir" olduğunun altını çizdi. Lipsky, "Önemli olan mali disiplin, yapısal reformlar ve düşük enflasyon hedefinin uygulanması. Türkiye, 2007'de de mali disiplini sürdürürse seçimden sonra cari açıkla ilgili risk düşüşe geçer" diye konuştu.
Lipsky, '2007 bütçesi bir seçim bütçesi mi?' şeklindeki soru üzerine de, "Seçimler ve yaklaşıyor ve bütçe hükümet tarafından hazırlandığına göre, tanım gereği 2007 bütçesi seçim bütçesidir. Seçim sürecinde mali disiplini sürdürmek hayati önem taşıyor" dedi.
|
|
|

|