|
 |
|
|
Yimpaş'ın faturası medyaya!
Başbakan Erdoğan, "Medya bu konuyla AKP'yi vuramaz. AKP'nin kuruluşunda bu tür holdinglerin parası var gibi yanlış yollara girmeyin. Tefecilerle bize çamur atmayın. Ayıptır, çirkindir" diye konuştu
ANKARA Milliyet
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yimpaş skandalında faturayı medyaya kesti. Erdoğan, dün Ankara'da AKP il başkanları toplantısında, "Son günlerde bir Yimpaş modası çıkardılar" diyerek şunları söyledi:
MEDYA İŞİN İÇİNDE: Kendilerine bazı maşalar buluyorlar. Tabii medya da bu işin içinde yine. Özellikle bundan bize vurmaya çalışan medyaya sesleniyorum. Yanlış malzeme seçiyorsunuz, yanlış aktörler buluyorsunuz. AKP'nin kuruluşunda buralardan 1 kuruş gösteremezsiniz.ÇAMUR ATMAYIN: Bu kutlu yolculuğa, aramızdaki 10 arkadaş, bütün bunlardan nefret ettiğimiz için çıktık. Sitemizde gelir gideri yayımlıyoruz. Kolay temerrüt kabul eden bir parti değiliz. Hazine yardımı yetiyor.
Medyaya sesleniyorum; Hazine yardımının yüzde 30'unu da teşkilata veriyoruz. Böyle bir partiye nasıl olur da leke atmaya çalışırsınız? Tefecileri bulup iftira etmeye kalkışıyorsunuz. Çamur atmaya kalkmayın, tutturamazsınız.
AYIPTIR, ÇİRKİNDİR: Bu yanlış yola girenler hesaplarını iyi yapsınlar. Kaybeden AKP olmaz, kendileri olur. Aman ya Rabbim, bir milletvekilimiz ölüyor, cenaze merasimine katılan arkadaşlarımız Yimpaş denilen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı'yla kareyi yakalamışlar. O resimden hareketle AKP'yi vurmaya çalışıyorsun. Ya ayıptır, çirkindir. Bu ülkenin yargısı var, polisi var. Eğer yakalanması gereken bir insansa, yargı kararı olduğu anda zaten polis yakalar. Şu anda da zaten meydanda dolaşan bir insan. Buradan AKP'nin bakanlarına veya milletvekillerine çamur atmaya ne hakkın var? "Hakkında tutuklama yok" denmesine rağmen hâlâ kendilerine göre bir şeyler uydurmak suretiyle çamur atmaya kimsenin hakkı yok. BELGE GETİRİN: Buradan o medyanın patronlarına sesleniyorum, varsa belge bana getirin. Kapım size açık. Bizzat ben ilgileneceğim, takip edeceğim. En hassas olduğum konu bu. Varsa hemen aç telefonu, al belgeyi bana getir. Ama olmayan bir şeyle partimi karalamaya hakkınız yok.
Kızılay'dan 51 bin YTL'lik nişan
ABDULLAH KARAKUŞ Ankara
Kızılay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 51 bin YTL değerinde üstün insani hizmet nişanı ve madalyası verdi. Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, nişanı önce Cumhurbaşkanı Sezer'e vermek istediklerini belirterek, "Ancak Cumhurbaşkanı'mız bu tür ödülleri almadıklarını söyledi. Biz de ona vermedik" dedi. Küçükali, Atatürk'ten sonra Kızılay'a en çok bağış yapan kişinin Erdoğan olduğunu belirtti.
|
|
|

|