|
 |
|
|
Boşuna koştular!
Avrasya Maratonu'nda aralarında dört Türk atletin de bulunduğu 30 sporcu, Dünya Atletizm Şampiyonası barajını aştı. Ancak maratonun kot farkı nedeniyle dereceleri geçerli sayılmayacak
MURAT AĞCA
Avrasya Maratonu'nda Dünya Şampiyonası barajını geçen dört Türk atletin dereceleri, yarışmanın uluslararası kurallara uygun olmaması nedeniyle 'boşa' gitti!
5 Kasım'da koşulan maratonda bayanlarda 2.31.13 ile 10 yıllık Türkiye rekorunu kırarak 4. sırayı alan Mehtap Doğan ile birlikte Bahar Doğan, Yeter Gülal, erkeklerde de Bekir Karayel, önümüzdeki yıl Osaka'da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası için konulan maraton baraj derecelerini geçtiler.
Osaka hayal oldu
Türk atletlerin yanısıra toplam 30 atlet, erkeklerde 2.18, bayanlarda 2.42'lik barajların altında koştular. Ancak oldukça eğimli bir parkura sahip Avrasya'nın, uluslararası federasyonca (IAAF) konulan çıkış ile varış arasındaki yükselti farkının (kot) binde birden daha az olması kuralına uymaması nedeniyle bu dereceler kabul edilmeyecek.
İstanbul'da başarılı olan bu 30 sporcunun Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılmaları için bir başka maratonda daha derecelerini tekrarlamaları gerekecek.
|
|
|

|